Background Masky Left Background Masky Right

Prins Okkie d'n Eurste met Hofdames Ronny en Elise

Prins Okkie d’n Eurste 

En daar sta je dan, met je goeie gedrag in dat kolossale Pikachu pak op het toneel met je armpjes te zwaaien voor een volle zaal met Masker vrienden en vriendinnen. De spanning is er dan eindelijk van af en iedereen mag het nu weten. Maar wie is deze goedlachse nieuwe Prins met die iets wat aparte Prinsennaam nu eigenlijk…

Zoals iedereen inmiddels wel weet, schuilt achter Prins Okkie d’n Eurste dus Jos Brandhoff. 52 jaar jong en 21 jaar getrouwd met zijn Sylvia, die in 1988 Hofdame is geweest en nu dus Prinses mag zijn van haar eigen vent. Samen hebben ze twee knapen van zoons, Rob en Jasper.
Prins Okkie is een echte technische man en sleutelt graag aan machines. Komt dat even mooi uit als je dan Chef werkplaats bent voor al het onderhoud van GWW (grond weg en water) materieel bij Ooms in Scharwoude. Op sportief vlak zit het ook wel snor bij Prins Okkie, vooral het kijken ernaar. Voetbal en Formule 1 zijn hierbij zijn absolute favoriet en hij blijft er zowat voor thuis. Nu moeten jullie niet denken dat hij alleen maar naar sport kijkt, hij krijgt zelf ook genoeg beweging door het wandelen en natuurlijk zijn grootste hobby fietsen. Daarbij maakt het hem niet uit of dit op een racefiets is of een mountainbike. Zelf voetballen en darten is hij door alle drukte en andere interesses, maar mee gestopt.

Over carnaval hoeven we Prins Okkie niets meer te vertellen, want dat is er van huis uit ruimschoots met de paplepel ingegoten. Wat wil je met vader Jan als mede oprichter, bestuurslid, erelid, en ex-Prins van Het Masker, dan kan dat toch al niet meer mis gaan. Zelf heeft Prins Okkie van af het begin tot eind meegedaan met De Voorbijgangers en hiermee mooie podium plaatsen behaald met de Grote Optocht en als hoogtepunt natuurlijk met ‘de Schot in de Roos’, kampioen van Nederland worden. De reis naar het dorpje Zeeland (Brabant), de overnachting, de halfvastenoptocht en het café waren een legendarische ervaring om nooit meer te vergeten.
Dan die Prinsennaam… hoe komt ie er op. Voor familie en vrienden is het helemaal niet zo’n vreemde naam, want die weten niet beter dat dit al jaren de bijnaam is van Jos. Genoemd naar die grappige, paarse octopus met de grote gele ogen uit de tekenfilmserie De Snorkels. Het d’n Eurste gedeelte heeft op zijn beurt weer met het Brabants avontuur te maken…

Hofdames Ronny en Elise  

Deze twee vrolijke meiden kwamen gezamenlijk met Prins Okkie d’n Eurste, letterlijk uit de gigantische tablet de zaal in knallen.
Twee nichtjes samen Hofdame van hun oom, wat een feest is dat!

Ronny Vlaar is 19 Pokémon jaren jong en woont nu nog thuis aan de Dorpsstraat, maar niet voor lang. In januari gaat ze de wijde wereld in en op kamers in Amsterdam, waar ze de studie International Business and Languages volgt. Zo, das een mond vol. Dit doet ze al voor het tweede jaar. Buiten deze school om, hangt ze nog wel eens rond in een ander soort school; de sportschool! Om daar aan wat apparaten te trekken en te duwen, fitness noemen ze dat. Ze heeft heel lang tennis gespeeld maar dan meer voor de lol, want haar speelsterkte was niet zo best.
Wat ze wel heel goed kan is stappen, feesten en festivals af gaan. Ze heeft hiervoor helemaal een bucketlist opgesteld, met daarop waar ze allemaal nog heen wil. Maar al die festivals kosten natuurlijk ook geld, dat verdiend ze door te werken als baliemedewerkster bij Sportcentrum Hoorn en in de bediening bij de Amsterdamse horeca of catering bij foodtruck evenementen.
Vanaf kinds af aan gaat ze al te carnavallen. Het begon allemaal met de kindermiddag in de Plataan met de goochelaar en het confetti blazen. Later de optocht kijken vanaf de tribune bij Opa en Oma Brandhoff aan de Krijterslaan. Een leuke wetenswaardigheid is dat ze nu voor het eerst aan de optocht zelf mee gaat doen. Dit is wel een hele bizarre ontgroening gelijk…

Elise Brandhoff is ruim een jaartje ouder dan Hofdame Ronny. Ook Elise heeft iets met de zakelijke kant, want zij is tweedejaars student Business Studies in Alkmaar. Zou het in de familie zitten… Naast school werkt ze achter de bar op feestjes en in het voorcafé van onze eigen Leuttempel De Witte Vlak.
Ze is wel een echte volhouder want sinds haar vierde, ja u leest het goed, doet ze al fanatiek aan korfbal. Voor de snelle rekenaars onder ons, is dat dus al 16 jaar! In het 1e van Ados staat ze haar mannetje, nou ja, vrouwtje in dit geval. Ze gaat ook wel wat feestjes af, net iets minder dan Ronny. Maar er gaat toch niets boven de vrijdagavond Kermis Zwaag, want dat is altijd Coebergh avond! De kermis zelf is ook lol, want dan doen ze met zijn tweetjes het Basketbalspel, waar ze nog nooit meer hebben gewonnen dan alleen een sleutelhanger.
Ook zij is met carnaval opgegroeid en zat ook op diezelfde legendarisch tribune bij Opa en Oma. Sinds drie jaar zit Elise bij De Wicky’s en dat hadden ze nodig ook. Want sinds dat ze er bij zit, zijn ze steeds 1e geworden. Goeie invloed op de groep dus. Of heeft het iets te maken dat ze ook sinds drie jaar een vriendje heeft uit dezelfde carnavalsgroep… Toeval?

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email