Background Masky Left Background Masky Right

Grote Zwaagse Carnavalsoptocht

De tentakels van het Zwaagse Carnaval reiken ver, tot ver in Nederland. Van heinde en verre trekt de Grote Zwaagse Carnavalsoptocht bezoekers, tienduizenden bezoekers. Als een Polyp op de kermis laten de bezoekers zich vermaken, de één uitbundig zwierend en zwaaiend en de ander iets meer ingetogen maar volop genietend. Een Carnavalsoptocht voor jong en oud maar ook door jong en oud. De prijswinnaars van de Kinderoptocht mogen meedoen, Kweekvijvergroepen (jonge aanstormende talenten), de “oude rotten” in het Carnavalsbouwvak en at last but not least, ons Prinselijk trio. Een Carnavalsoptochtfestijn die met trots de mooiste boven de rivieren genoemd mag worden.

Kweekvijver en Adoptiegroep

De Kweekvijver is het fonds voor de jonge optochtdeelnemers. Een Adoptiegroep is een ervaren Carnavalsgroep die een jeugdige Carnavalsgroep wegwijs maakt in alle facetten van het bouwen, financieren en deelnemen aan de Grote Zwaagse Carnavalsoptocht. De Kweekvijver en Adoptiegroep hebben als doel om de continuïteit van onze Zwaagseoptocht te waarborgen. (Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst)

Programma

8.00 uur

Om het opbouwen veilig en gecoördineerd te laten verlopen wordt de Dorpsstraat afgesloten tussen de Strip en de Pastoor Nuijenstraat. Vanaf 11.30 uur wordt het volledige dorp voor al het inkomende verkeer afgesloten. De ingestelde verkeersmaatregelen zoals b.v. éénrichtingsverkeer of inrijverbod is naast de bezoekers ook voor u als bewoner van toepassing. U wordt met nadruk verzocht de wegen autovrij te maken en niet meer door het dorp te rijden.

13.00 uur

Start van de optocht. Om de bezoekers alvast op te warmen lopen langs de route dweilorkesten. Er worden programma boekjes met stembiljetten uitgedeeld. Met dit stembiljet bepaalt u wie de Publieksprijs wint en welke creatie u de leukste vindt en daarmee de Geinprijs wint.

17.00 uur

Einde van de optocht. De creaties worden op hun “showplaats” geparkeerd en het dorp gaat weer open als veilig doorgaand verkeer weer mogelijk is.

18.00 uur

De Leuttempel gaat open voor alle carnavalsvierders, optochtdeelnemers, medewerkers en passe-partout houders. Aan de zaal zijn voldoende kaarten verkrijgbaar.

19.00 uur

Start van de prijsuitreiking van de Zwaagse carnavalsoptocht 2020. Welke optochtdeelnemer vond het publiek de mooiste creatie en welke de goinigste? Ook de kampioenen van Zwaag worden bekend gemaakt bij de loopgroepen en de wagens. De uitslag staat ‘s avonds onze eigen leutsite www.carnavalzwaag.nl

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Optochtdata t/m 2022

Carnavalsweekenden t/m 2029

De Carnavalsweekenden voor de komende jaren.

14 feb Lees verder