Background Masky Left Background Masky Right

Prins PatríQ en Hofdames Amber & Ellis

Prins PatríQ.

En daar sta je dan, in je stoere bikersoutfit, breed uitgelicht op het podium met je opgezette Popeye armen te zwaaien voor een volle zaal met Masker vrienden en vriendinnen tijdens de Prinsbekendmaking afgelopen 10 november. Iedereen mag het nu weten en de spanning is er dan eindelijk van af. Maar wie is deze Prins…

Zoals iedereen inmiddels misschien wel weet, schuilt achter Prins PatríQ dus Patrick Besseling.
Bouwjaar 1967 en 27 jaar getrouwd met zijn Thea, die in 1992 Hofdame is geweest toen zijn vader Co Prins was en nu dus Prinses mag zijn van haar eigen vent. Samen hebben ze twee knappe zoons, Carlo en Stan. Gezamenlijk leeft het gezin in Zwaag maar hebben hun postadres in Blokker.

Om meteen maar even duidelijkheid te verschaffen over zijn Prinsennaam PatríQ; deze spreek je dus uit als ‘Paatriek’ en schrijf je met hoofdletter P, een í met schuin streepje erop (alt 0237) en hoofdletter Q. Hoe komt ie erop…

Drukke types worden nooit moe van zichzelf en dat geld ook een beetje voor Prins PatríQ.
Hij verkoopt al ruim 21 jaar bier, beter kun je niet treffen als carnavalsvereniging, en hij is zelf groot liefhebber van de speciaal bieren.
Bij voetbalvereniging Westfriezen zit hij nog iets langer; 22 jaar.
Eerst als speler zelf maar toen dat niet meer ging door een blessure, pootje overgestapt naar het bestuur van deze wit-gele vereniging. Begonnen bij de afdeling voetbal, nu al weer heel wat jaren als Algemeen Bestuurslid.
Waar hij nog meer in het bestuur zit maar dan als vicevoorzitter, is die van Dorpsveiling Zwaag die nog niet zo lang terug zijn derde succesvolle editie kende.
Prins PatríQ is niet alleen bier liefhebber maar ook gek van muziek. Niet alleen luisteren maar ook net bezoeken van concerten, de Top2000 Quiz en de LP middag zijn mooie bezigheden. Zelf speelt hij ook nog een beetje gitaar.

Carnaval is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Wat wil je als zoon van de nog enige levende oprichter van de carnavalsvereniging. Toen moest ie ‘verplicht’ mee doen met de eerste optocht om later zelf fanatiek mee te bouwen met de groep Voorbijgangers en nog even De Routetoeters.
Zijn kinderen hebben dit goede voorbeeld op hun beurt ook weer meegekregen, Carlo zit bij De Wicky’s en Stan bij De Gespierde Spijkers.
En bij Het Masker? Sinds een aantal jaar is Prins PatríQ spreekstalmeester op de vrijdagavond tijdens het Knapzakkenbal. Daar praat hij het hele programma op een professionele, vakkundige en humoristische wijze aan elkaar. Dat beloofd wat nu hij Prins is…

Ja, de Besselingetjes zijn inmiddels Hofleverancier en mogen zich oprecht wel een Koninklijke familie noemen. Dit is de derde Prins uit één gezin. Vader Co en broer Siem gingen hem al eerder voor.

Hier heeft Het Masker toch maar weer een pracht Prins mee weten binnen te halen!

Hofdames Amber & Ellis

Deze twee vrolijke meiden hadden met hun verkleed actie dezelfde prijs te pakken als Prins PatríQ tijdens Prinsbekendmaking; De Voute Partie! Een jaar lang Het Masker voorgaan tijdens het Carnaval! Maar wie zijn deze twee biggetjes, en dat bedoelen we niet lelijk, die zo lekker close naast Prins PatríQ staan.

Hofdame Amber Klijbroek woont twee huizen verder dan Hofdame Ellis. Het zijn buurmeisjes dus. Waren de Hofdames van vorig jaar ook al geen buurmeisjes? Het lijkt wel een beetje trendy te worden.
Amber handbalde tot voor kort op top niveau bij de Westfriezen. Op fanatieke wijze stond ze haar doel als keepster altijd verbluffend goed te verdedigen. Nu doet ze het wat rustiger aan, niet meer als keepster en in een lager team. Een echte teamplayer dus! Als ze dan nog wat energie over heeft duikt ze met haar nichtjes de sportschool even in.
Amber is bijna dagelijks te vinden in het Westfriesgasthuis wat volgend jaar Dijklander Ziekenhuis gaat heten. Gelukkig niet als patiënt maar als medisch beeldvormend bestralingsdeskundige op de afdeling nucleaire geneeskunde. Zo dat is een mond vol!
Carnavallen heeft ze van kinds af aan al aardig onder knie. Eerst in de kinderoptocht en nu sinds een aantal jaar met broer Pascal en haar vriendje Dustin bij De Wicky’s.

Bij Hofdame Ellis van der Laan is het precies andersom als bij Prins PatríQ. Zij is geboren en opgegroeid in Blokker en op haar 14e verhuisd naar Zwaag waar ze groots is ingeburgerd.
Ze is het nichtje van Prins PatríQ en de Westfriezen hebben ze ook gemeenschappelijk want daar heeft Ellis nog een blauwe maandag gevoetbald. De bardiensten vond ze altijd het leukst om te doen.
Ze werkt als facilitair medewerker bij de Gemeente Hoorn. Daar regelt ze alles, van het organiseren van feestjes tot het bestellen van toilet papier. Ook is Ellis de buurvrouw van het gemeentehuis want ze heeft sinds kort intrek genomen in “De Kluis”, op kruipafstand dus.
In haar vrije tijd houdt Ellis wel van een feestje maar pas op voor rode wijn vlekken. Ze kan de inhoud namelijk lastig in het glas houden… U bent gewaarschuwd! Helemaal als ze eenmaal lekker op dreef is want dan Think ze dat ze Aretha Franklin is.
Ellis zit bij carnavalsgroep de Droeftoeters wat ooit begonnen is als De Bloopers. We weten nu niet welke naam beter de lading dekt… Volgens eigen zeggen staat het in ieder geval voor niet handig zijn, niet volgens plan bouwen maar vooral gezellig met elkaar bezig te zijn.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email