Background Masky Left Background Masky Right

Prins Roberto en Hofdames Amber & Liza

Prins Roberto.

De avond op zich is al een hoogtepunt maar als je dan ook nog eens het Zwaagse Eurovision Song Contest wint voor een volle zaal met Masker vrienden en vriendinnen tijdens de Prinsbekendmaking, dan is dat de overtreffende trap van een hoogtepunt.
Iedereen mag het nu weten en de spanning is er dan eindelijk van af. Maar wie is deze monsterlijk goed geklede nieuwe Prins…

Zoals iedereen inmiddels misschien wel weet, schuilt achter Prins Roberto dus Robèr Gitzels.
Bouwjaar 1969 en 23 jaar getrouwd met zijn Judith die we nu dus Prinses Judith mogen noemen. Samen hebben ze twee Kinderen op de wereld gezet die luisteren naar de namen Bjorn en Amber. Het gezin woont gezamenlijk in het mooie Zwaag in het huis tegenover de Perelaar met het fraaie Engelse gazon in de achtertuin.

Prins Roberto is een geboren en getogen Zwager. Alleen tijdens de ½ jaar durende studie in Arnhem en de 12 maanden dienstplicht heeft hij Zwaag tijdelijk moeten verlaten.
Zijn dagelijks werk bestaat hoofdzakelijk uit het verwerken van getalletjes en cijfertjes en hoe je daar het slimste mee om kan gaan. Hij is namelijk één van de rekenwonders van Flynth adviseurs en accountants.
Naast zijn werk, wat eigenlijk ook één van zijn hobby is, heeft hij 12,5 jaar in het wortelenteam van de Westfriezen gezeten, wat bij de KNVB gewoon Westfriezen 8 (WF8) genoemd werd. Tegenwoordig heeft hij dat avontuur verruild voor spinning en het hardlopen voor wandelen.
Hij is altijd wel in voor een geintje en luistert vooral naar Nederlandstalige muziek zoals Andre Hazes en Fransie Duijts.
Dat laatst zou je dan weer niet verwachten bij iemand die ook van stoere motoren houd en er zelf eentje in de schuur heeft staan van het merk Harley Davidson.
Met een afsplitsing van de vriendengroep De Brekers is er zelfs een heuse motorclub opgericht genaamd; de Hells Brekers.

Als vrijwilliger weet Prins Roberto zich op vele plaatsen in te zetten en heeft door de jaren heen een aardige staat van dienst mee opgebouwd.
Leest u even mee?
30 jaar Liefdewerk Oud Papier oftewel LOP waarvan 12 jaar penningmeester, 8 jaar penningmeester Jeugdraad Zwaag, 2 + 2 jaar seniorenbestuur Westfriezen, 1 jaar jeugdbestuur Tennnisvereniging Swaegh, 4 jaar raad van toezicht Rabobank en zijn nieuwste avontuur; bestuurder bij Stichting Zwaag Fonds.
Een bezig bijtje dus.

En over bijtjes gesproken, dit was het laatste thema wat hij met zijn vriendengroep De Brekers in de Zwaagse Grote Optocht van 2012 heeft gemaakt; ‘Volgens de Maya kalender is het einde naBij’.
Van een leeftijd van 12 tot dus 7 jaar geleden heeft hij altijd met zijn groep meegedaan.
Dat is bijna 31 jaar lang!
Wat carnaval betreft zit het dus wel snor.
Ook binnen de familie trouwens. Vader Ben is 22 jaar en broer Arthur 17 jaar actief geweest bij Het Masker.
Afgelopen jaar zocht Prins Roberto nog naar iets nieuws om zijn vrije tijd mee te vullen en kwam als stageloper uit bij de organisatie van de Dikke Dolle Dinsdag.

Een echt persoon van en voor het dorp dus.
Hier heeft Het Masker toch maar weer een pracht Prins mee weten binnen te halen!
Alaaf, Alaaf, Mahoee!

Hofdames Amber & Liza

Deze twee rasechte zwaagse meiden speelde tijdens de Prinsbekendmaking; The Eurovision Song Contest, in dezelfde hardrockband als Prins Roberto.
Maar wie zijn deze twee monster, en dat bedoelen we niet lelijk, die zo lekker springend op het podium stonden en nu zij aan zij naast Prins Roberto.

Hofdame Amber Gitzels is de dochter van Prins Roberto en Hofdame Liza de Haan is haar beste vriendin.
Van kinds af aan doen ze al heeel veul samen en hebben dus ook heeel veul gemeen met elkaar maar daarover straks meer.
Amber is 18 jaar jong en studeert op een serieuze manier voor het derde jaar verpleegkunde aan het Horizon College in Hoorn.
Nu zit ze nog midden in haar stageperiode en die voert ze uit bij het Dijklander ziekenhuis.
Daarnaast doet ze in haar vrije tijd nog dankbaar flexwerk in de ouderenzorg bij Wilgaerden.
Als jonge puber was ze gek op boybands zoals One Direction en Justin Bieber maar nu is ze alleen nog maar gek met haar konijn.
De muzikaliteit van wat we tot nu toe van haar gezien hebben komt voort van de piano die ze op een blauwe maandag probeerde te bespeelden.
Bitterblallen en bittergarnituren zijn niet aan te slepen in huize Gitzels want daar kun je Amber voor wakker maken.

Liza is ook 18 jaar en studeert voor het derde en tevens laatste jaartje Management Assitent aan het Horizon College.
Daarnaast doet ze in haar vrije tijd nog nuttig werk op de klantenservice bij WF Deals in Zwaag.
Liza kun je ‘s nachts wakker maken voor een ovenheerlijke lasagne en als ze niet slaapt dan is Netflix haar favoriet.

In bovenstaande zitten al wat gelijkenissen of dingen die ze gezamenlijk deden of nog steeds doen maar er is nog meer… veeel meer.
Het lijkt wel een Siamese tweeling.
Basisschool de Wingerd, samen met…
Paardrijden, samen met…
Turnen, samen met…
Met strijkkralen knutselen, samen met…
Jeugdmusical Zwaag, samen met…
Bollenpellen bij Jos & Gerrit Bakker, samen met…
Pioenrozen snijden, samen met…
Werken bij Deen, samen met…
Handballen in de A2 van de Westfriezen, samen met…
Carnavalsgroep de Confetti’s, samen met…
Carnavalsgroep de Partypoppers, samen met…

Duidelijk echte vriendinnen dus. 

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email