Background Masky Left Background Masky Right
22 februari 2020

Grote winnaars bekend van de grandioze Kinderoptocht

De weergoden hadden onze gebeden gehoord. Wind was er zeker en niet alle wagens en groepen kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Maar droog was het. Zo goed als de hele optocht stonden er rijen dik toeschouwers zich openlijk te verbazen over de grote kwaliteit en kwantiteit van wagens, loopgroepen en eenlingen of duo’s. Vanaf de prinsenwagen hebben we meestal het beste zicht, maar zelfs vanaf het hoogste punt was het niet mogelijk om de hele stoet in een beeld te vangen. Wat geweldig. Prins Roberto had bij bijna alle deelnemers gekeken in het bouwproces en wist wat er komen zou, maar ook hij was met stomheid geslagen bij het zien van het grootste kindercarnaval ooit in Zwaag en omwegen. 

Om precies 13.30 uur werd er door de hofdames Amber en Liza afgeteld van 11 tot 0 om zo het startschot te geven van het kindercarnaval 2020. In totaal 40 groepen tot 6 personen, 13 groepen vanaf 6 personen en 9 eenlingen en duo’s kleurde het straatbeeld van Zwaag. Het Krijt stond letterlijk overvol van de kinderen in prachtige outfits en fantastische creaties. Wat een start. De ronde van Zwaag werd in de precies daarvoor gereserveerde tijd doorlopen en een ieder van de ouders en de kinderen gingen daarna naar de Leuttempel of de Plataan voor een aanvullend feest. In de tussentijd moest de 11 koppige jury tot een beraad komen. De witte rook wachtte lang op zich en tussen het gejoel en geroesemoes van de aanwezige kinderen door, kwam de spanning van de uitslag uiteindelijk tot een spectaculair hoogtepunt. Het voorcafe, de bijzaal en de grote zaal stonden helemaal volledig afgeladen in grote spanning af te wachten tot adjunctant Jeroen samen met de de Prins en zijn Hofdames de deelnemers één voor één naar voren riepen om de prijs in ontvangst te nemen. Voor elke deelnemer was er een herinnering, een zakje snoep, een Flubber-give-away en een keuze van de prijzentafel. De nummers 1,2 en 3 van kregen daarnaast nog een mooie beker en een deelnemersbewijs voor de grote optocht van Zondag. 

De winnaars waren dit jaar ook weer door het dolle heen. Namens de Prins, zijn Hofdames, het bestuur en de voltallige Raad van 11 willen wij de ouders, schuureigenaren en vooral de kinderen heel erg bedanken voor de mooie show die wij hebben mogen aanschouwen. Ondanks de windkracht 11 die op sommige plekken echt wel voelbaar was, heeft iedereen zijn best gedaan om er een groot feest van te maken. Bedankt en driewerf Alaaf. Of zoals dit jaar de strijdkreet is: Alaaf, Alaaf, Mahoehoehoe.

Klik Hier voor de hele uitslag van de kinderoptocht

en klik hier voor Foto's.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
ex-Voorzitter en ex-Prins Bernd een koninklijk lintje

ex-Voorzitter en ex-Prins Bernd een Koninklijk lintje

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

26 apr Lees verder
Zeger Karssen sr. in herinnering

Zeger Karssen sr. in herinnering

Genieten met een grote grijns, dat deed Zeger, als hun gasten genoten in café de Witte Valk.

5 apr Lees verder