Background Masky Left Background Masky Right
22 februari 2020

Knapzakkenfeest

Vrijdagavond om 19.00 uur zwaaiden de deuren open van de Leuttempel en liep de zaal gelijk hartstikke vol met leutgang(st)ers.
Vorst Bernd opende de avond met een hartelijk welkom waarna Prins Roberto met een twee-werf alaaf en een aansluitend; Mahoeoe, de avond van start liet gaan.

Het doek opende en een ode aan ex-prins Peter werd middels een gedicht gedaan.
Het wegvallen van Peter is een enorm gemis voor Truus, voor het gezin en heel veel vrienden en bekenden.
Naast lid van de EPC was Peter ook vele jaren secretaris van deze club. Zijn humor, lach en positiviteit waren zijn handelsmerk.
Ook het overlijden van Hero werd op gepaste wijze gememoreerd. Als slager en later kastelein was hij in wijde omgeving bekend.
Op de vrijdagavond was de eerste rij de vaste plek voor Hero en zijn Annie.
Ooit was hij de bedenker van de Goinprijs. Er moest meer gelachen worden tijdens de optocht , zo vond Hero 35 jaar geleden tijdens een optocht vergadering. De Goinprijs 2020 krijgt zo extra glans dit jaar.

Spreekstalmeester ex-Prins PatríQ heette de zaal van harte welkom op het Knapzakkenfeest 2020.
Na een jaartje sabbatical was hij blij dat hij weer in zijn vertrouwde rol zat.
Gehesen in een nieuw regen-boog-pak had hij er duidelijk zin in. PatríQ beloofde de mensen alleen vertogen woorden...er zou geen onvertogen woord vallen deze avond.

Zoals elk jaar doet de meest verse ex-Prins een act op de vrijdag avond.
De spreekstalmeester transformeerde zichzelf tot singer-songwriter en met een vette knipoog naar de optocht van 2019 werd zijn lijflied gespeeld ; Who’ll stop the rain?

Ook het prinsenlied mocht dit jaar niet ontbreken en zodoende werd de clip van Prins Roberto getoond aan het publiek. Na een korte update over de Witte Valk was het tijd voor de volgende artiest.
Marleen Eskens en haar collega Chris spelen samen muziek. Zij noemen zichzelf heel toepasselijk ; My Colleague.
Chris speelt hierbij de toetsen en ex hofdame Marleen strooit de noten spatzuiver het publiek in. Het aandachtige publiek werd getrakteerd op 2 prachtige liedjes.

Microfonist PatríQ deelde het wel en wee van de buurtjes Besseling, Laan , Smit en de nieuwe bewoners, de familie de Haan.
Die laatste familie startte een Bed and Breakfast en daar waren de Meilandjes op visite geweest.
Met een hilarische clip met veel bekende gezichten barstte de zaal met grote regelmaat uit in een dikke schaterlach.

De EPC scheen op vrijdag avond een besloten zwemclubje te hebben en bij hoge uitzondering kon de zaal een kijkje nemen in het zwembad van deze mooie club.
Dat er wekenlang hard was geoefend was duidelijk te zien. Het resultaat ; een geweldige synchroom zwemuitvoering waar de olympische gedachte van af spatte.

Na de afkondiging van de EPC , dwaalde de gedachte van PatríQ af naar een droom van de avond ervoor. Er was iets met een trouwerij.
Met behulp van attributen als een hoge hoed en een trouw sluier zou het hem weer gaan dagen, was de hoop.
Met de binnenkomst van trouwambtenaar Jan de Knoet werd de droom werkelijkheid en kon de ceremonie beginnen.
Jan de Knoet ging los en kreeg de zaal tien minuten lang aan het huilen van het lachen. Wat een talent binnen Zwaag om zo’n act neer te zetten.
Na dit lach salvo was het tijd voor een welverdiende pauze.

De tweede helft van de show was wederom een aflevering van Het Voorcafé.
Met een kleine vertraging omdat Siem in de Ouwe Dik stond met panne…kwamen Plien en Gerrit in het Voorcafe aan.
Met Jos als nieuw gezicht achter de bar, werd het tweetal verwelkomt met een borrel en kon de roddel en achterklap over de inwoners van Zwaag beginnen.
De verkoop van de Witte Valk werd uiteraard besproken en Zeger en Tiny werden middels een clipje nogmaals bedankt voor vele jaren gastvrijheid.

Ook Prins Roberto werd uitgebreid besproken. De leden van zijn brommerclub speelden een hoofdrol in een speciale aflevering van Penoza. Carmen , Berry , De Neus , de Hells Brekers de Tulpenkoning…het witte goud, carnavalsdrugs en bolletjes…alles kwam voorbij in deze bloedstollende aflevering.
Niemand in de zaal zat nog tegen de rugleuning….iedereen zat op het puntje van de stoel.

Het EPC Show Journaal bracht een luchtige noot in het overvolle programma.
Prins Cede bracht een bezoek aan doktor Bennis , Arie Stroet en Theo Beerepoot en besprak alle grote en kleine vraagstukken waar Zwaag zich mee bezig houdt.

Vele anekdotes van bekende Zwagers, ereleden, ex-Prinsen werden in rap tempo de zaal ingeslingerd. Barman Jos vond het genoeg en gaf Plien en Gerrit nog 1 minuut om af te ronden.

In een hilarisch liedje werden alle overgebleven puntjes binnen de minuut afgewerkt en kwam er een eind aan het Voorcafé.

Onder luid applaus werden de cast en alle medewerk(st)ers bedankt en kon de zaal zich opmaken voor de muzikale uitsmijter.
Met een vrolijke kwinkslag naar het songfestival werden de laatste artiesten aangekondigd.
Sharon en Nine trakteerden het uitzinnige publiek op een potpourri van Songfestivalkrakers en een paar kneiters van hits van ABBA.

Met de voetjes van de vloer werd deze prachtige avond afgesloten door Bassie en Bobo en bleef het nog lang onrustig in de Leuttempel.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Promotieteam, Masky en Kweekvijver

Promotieteam, Masky en Kweekvijver

Enthousiaste vrijwilligers!

9 mrt Lees verder
Het Masker

De Prinsenwagen van Het Masker doet niet onder aan de overige wagens

Groot, groter, groots.

9 mrt Lees verder