Background Masky Left Background Masky Right

Kinderoptocht

Ja, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, ook onze Prins is er groot mee geworden; Carnaval vieren. En er wordt al op jonge leeftijd uitbundig Carnaval gevierd, 't Krijt barst bijna uit zijn voegen door alle Carnavalskinderen. De mama’s, papa’s, opa's, oma’s en vele andere Carnavalsdieren verdringen zich voor de beste plekjes langs de vernieuwde route. Hoe kan dat ook anders met een opwarmer van de Jeugdraad Zwaag met de hoe-bewerk-ik-piepschuim-middag! En dan niet te vergeten alle scholen, die voeren de sfeer naar het Carnavalsfeest uitbundig op.

Inschrijven voor de optocht?

Het insch rijven voor de kinderoptocht is bestemd voor kinderen (groep 3 t/m 8), die meedoen voor de jurering van de kinderoptocht. Voor jurering wordt er onderscheid gemaakt in de volgende categorieën:

  • Eenlingen / duo’s
  • Groepen t/m 6 kinderen
  • Groepen meer dan 6 kinderen

Inschrijven kan via deze link https://carnavalzwaag.nl/optoc...

Start op ’t Krijt om 13.00 uur

De optocht start zoals gewoonlijk op  ’t Krijt om 13.00 uur precies. Zorg ervoor, dat je uiterlijk om 12.45 uur aanwezig bent op ’t Krijt. Bij aankomst op ’t Krijt zal de Optochtcommissie (OC) je zo snel mogelijk naar het juiste vak begeleiden, zodat de jury jullie direct goed kan beoordelen. Vóór de prinsenwagen lopen de kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4, zonder startnummer) en achter de prinsenwagen de kinderen van de bovenbouw (groep 5 t/m 8). De creaties maken er één hele lange polonaise van. Zoals elk jaar, verzoeken wij de ouders om niet tussen de kinderen in de optocht te lopen. Als uw kind niet zonder u kan, probeer dan om uw kind vanaf de zijkant te begeleiden en kom ook verkleed. Dit verhoogt zeker de sfeer! Bewoners langs de route, hang de carnavalsvlag uit! Wat zou het toch mooi zijn, als langs de gehele route de carnavalsvlaggen weer uit hangen. Maar geef de jeugd ook de ruimte en parkeer uw auto niet langs de route!

Programma in de Plataan voor de onderbouw van 14.00 tot 15.15 uur

In de Plataan is er een speciaal kinderprogramma voor de kinderen van groep 1 t/m 4. Uiteraard is Masky, onze Maskermascotte van de partij en komen de Prins en zijn Hofdames een polonaise meelopen. Het programma wordt begeleid door de E.P.C. (Ex Prinsen Club). Tijdens de pauze wordt er limonade uitgedeeld, welke weer beschikbaar is gesteld door het LOP. Hulde aan deze fantastische clubs! Daarnaast krijgen alle kinderen een verrassing als zij naar huis gaan. Het programma eindigt om 15.15 uur, dus ouders kom op tijd om uw kind op te halen!

Programma in de Leuttempel voor de bovenbouw van 14.00 tot 16.00 uur

Het Carnavalsfeest waar je een heel jaar naar uitkijkt. Een feest zoals hij maar één keer per jaar meemaakt. Binnenkomen is knallen en besmet raken met een virus waar niets tegen helpt. Is dat erg? Welnee, het carnaval virus is het mooiste wat je kan overkomen. Voordat het Prinselijke trio het door heeft, is het tijd voor de prijsuitreiking. De creaties uit de optocht worden beloond met schitterende prijzen. Vanaf 15.15 uur zijn alle ouders, opa’s en oma’s van harte welkom om mee te genieten van de prijsuitreiking. De uitslag en foto’s zijn ’s avonds te bewonderen op onze website.

Beste inwoners.

Zoals u kunt lezen biedt het Masker een fantastische kindermiddag aan voor alle leeftijdscategorieën. Dit is nog steeds geheel G R A T I S. De kosten voor deze kindermiddag worden, naast het  LOPJeugdraad Zwaag en Van der Meulen Speelgoed,  voornamelijk gefinancierd door u. Uw giften tijdens de rondgang maken dit weer mogelijk. Een diepe dankbare buiging hiervoor en heel veel dank namens alle kinderen!!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Prinsbekendmaking

Prinsbekendmaking

Wie wordt de volgende ereburger van Zwaag?

13 nov Lees verder
MaskerQuiz

MaskerQuiz

De aftrap van het Carnavalsbouwseizoen, mooi zitten en dom kijken en vooral heel veel lachen.

18 dec Lees verder