Background Masky Left Background Masky Right

Koninklijke Erepenning

Het Masker Heeft de Koninklijke Erepenning ontvangen

Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem Alexander behaagd om Carnavalsvereniging Het Masker de Koninklijke Erepenning toe te kennen. Deze werd op 5 februari 2016, tijdens het Oud Knapzakkenbal, namens Zijne Majesteit de Koning uitgereikt door burgemeester Yvonne van Mastrigt. Het Masker heeft de Koninklijke Erepenning ontvangen tijdens het 50-jarig bestaan.

Vorst Bernd Laan ontvangt uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt
de Koninklijke Erepenning met de bijbehorende Beschikking

Ex Prins en oud Grootvorst Leo Peetoom leidde als een ware verhalenverteller het spektakel in. Leo voerde het Oud Knapzakkenbal mee naar Kaap Hoorn waar 400 jaar terug het schip “De Hoorn”, van de ontdekkingsreizigers Willem Corneliszoon Schouten en Isaac Le Maire voor de kust van Patagoniё verging, inclusief een kostbare schat. In 400 jaar, zo vertelde Leo, was het geen expeditie gelukt om de schatkist te bergen. Maar Het Masker had in het diepste geheim de kostbare schat weten te borgen. Deze schatkist werd voltrots door de Piraten van Het Masker de Leuttempel binnen gedragen. Uit de schatkist haalde burgemeester Yvonne van Mastrigt als eerste voor alle (ere)leden een zak met herinneringspinnen voor 50 jaar Carnaval Zwaag. Oprichter Co Besseling kreeg de eerste pin door Vorst Bernd Laan opgespeld.

 

Koninklijke Erepenning                               Gouden Herinneringspin

De schatkist bleek nog niet leeg te zijn en namens de gemeente Hoorn overhandigde de burgemeester een Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro aan Vorst Bernd. Groot, zeer groot was de verrassing voor alle aanwezigen toen burgemeester Yvonne van Mastrigt een Koninklijke Erepenning met bijbehorende oorkonde uit de schatkist haalde en deze namens Zijne Majesteit de Koning aan Het Masker uitreikte.

Beschikking van Zijne Majesteit De Koning

Van deze eervolle Koninklijke waardering kregen alle Oud Knapzakkers, met de Maskerleden voorop, de blosjes op de wangen. Carnavalsvereniging Het Masker draagt de Koninklijke Erepenning op aan heel Carnavallend Zwaag.

Apetrots mogen we nu bij Koninklijk besluit de tekst gebruiken:

“Carnavalsvereniging Het Masker, onderscheiden met de Koninklijke Erepenning”

Alaaf Alaaf Alaaf!!!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email