Background Masky Left Background Masky Right

Grote Zwaagse Carnavalsoptocht

De Grote Zwaagse optocht van 14 februari 2021 is afgelast, kijk verder op de site voor het aangepaste digitale programma.

De Zwaagse carnavalsoptocht is uitgegroeid tot een van de grootste dag evenementen van de kop van Noord-Holland en zonder meer de mooiste carnavalsoptocht van boven de rivieren. Zo'n 50.000 toeschouwers, die hier elk jaar komen, zien een bonte stoet van prachtige praalwagens en andere doldwaze creaties aan zich voorbijgaan door de straten van het mooie dorp Zwaag. 

De optocht wordt gehouden op:

zondag 14 februari 2021 (afgelast)

De start is om 13.00 uur vanaf industrieterrein 'De Oude Veiling' en de entree is geheel GRATIS. Zwaag is deze dag het beste bereikbaar vanaf de N307. Er kan gratis geparkeerd worden op industrieterrein Westfrisia.

Het programma van deze dag:

11.30 uur 
Het dorp wordt voor al het inkomende verkeer door de politie afgesloten. Zorg ervoor dat familie, vrienden en kennissen van buiten het dorp vroegtijdig bij u arriveren. Hang de vlag uit! De optochtdeelnemers rijden nu volgens een tijdschema richting veilingterrein en worden opgesteld volgens het schema van de optochtcommissie.

13.00 uur
Start van de optocht. Om iedereen op te warmen lopen langs de route dweilorkesten.

17.00 uur
Einde van de optocht. Bedankt voor uw komst. De creaties worden op hun “showplaats” geparkeerd en het dorp gaat weer open als veilig doorgaand verkeer weer mogelijk is.

18.00 uur
De Leuttempel gaat open voor alle optochtdeelnemers, medewerkers en passe-partout houders. Verder voor iedereen toegankelijk, maar Vol = Vol!

19.00 uur
Start prijsuitreiking. De uitslag is 's avonds te lezen op deze site.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email