Background Masky Left Background Masky Right
17 september 2020

Ben Gitzels

Emoties zijn van die dingen, die je niet moet willen remmen.
Tranen zijn herinneringen die naar buiten willen zwemmen
In de avond van maandag 14 september 2020 is door de gevolgen van een noodlottig ongeval onverwachts overleden Ben Gitzels.

Als “Opperplonzer van de Dorpsstraat” kwam Ben bij Het Masker met de oprichting in 1966, gelijk met zijn vrienden Jan Beerepoot (Zwaagdijk) en Jan Jong (Jannne Mie). Zij werkten toen gezamenlijk bij Jan Bakker, destijds Adjudant van Het Masker, in het begin van Zwaag, ook wel “Nieuw-Westland” genoemd.
Ben had toen al verkering met Bets en niet veel later trouwden zij. Het Masker kwam op receptie in de Weere waar het feest was.

Ben was een actief Maskerman. In de vergadering hield Ben zijn mede Maskermannen goed op scherp. De strikjes recht dragen, daar hield Ben van en dat stipte Ben keer op keer aan, als ze weer eens scheef gedragen werden.
Bij de nazit bij Prins Petrus, alias Pe Buis, lag Ben zijn jas nietsvermoedend over het gastoestel waarop de jas brandgaten kreeg. Hilariteit alom, want waar Ben kwam, was het nooit stil. Daar zorgde zijn enthousiasme ook wel voor. Daarbij kon Ben de boel altijd lekker opstoken, waardoor je echt alert moest zijn, als Ben het woord had.
Ben is 22 jaar lang een blije, ijverige en enthousiaste Maskerman geweest en heeft met recht de titel “Erelid van Het Masker” mogen dragen.

Samen met zijn Bets was Ben ook actief als wagenbouwer bij de Zuiderstraat, die menig maal het podium beklommen met fraaie creaties. Daarnaast ook nog even schilderen aan het Prinsenkar van Het Masker, om vervolgens zijn gezicht te laten zien bij het LOP, waar Ben de “Vader van het LOP” was. Ja, in de aanloop naar carnaval had Ben drukke avondjes.
Vele jaren was het Ben, die namens het LOP, de Beker met de Oren mocht overhandigen aan de winnaar van de Grote Optocht, waarna het “We are the Champions” door de Leuttempel schalmde.

Aanwezig en actief dat was Ben. Stichting Samenspel kon ook jarenlang rekenen op zijn inzit. Hier regelde Ben de distributie en zorgde ervoor dat iedereen in Blokker, Oosterblokker, Zwaag en Zwaagdijk-West het Samenspel in de brievenbus kreeg.
Ook het indoor-bowls kon rekenen op zijn enthousiasme. Bij deze tak van sport heeft hij diverse prijzen in de wacht gesleept.

Trots was Ben toen hun dochter Karin Hofdame werd bij Prins Simon Bennis, samen met Sylvia Brandhoff. En jaren later was het zijn zoon Arthur die bij Het Masker kwam als Penningmeester. De glunderende blik van Ben met de jaarvergadering van Het Masker, waar Ben een vaste bezoeker was als Erelid, sprak boekdelen hoe trots hij ook op zijn zoon Arthur was. Gek genoeg werden er door Ben nu geen “kritische“ vragen meer gesteld.
En dan carnaval 2020… Prins Roberto, die van “Mahoe”! Ben vond het geweldig, zijn zoon als Prins Carnaval met kleindochter Amber bij zijn 54 jaar geleden opgerichte cluppie.

Wij zullen Ben herinneren als een joviale en positieve man, een buitenmens en levensgenieter. Een man die nog volop in het leven stond en een grote betrokkenheid naar ons dorp Zwaag had.
Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt

Wij wensen Bets, de kinderen, klein kinderen en alle nabestaanden veel kracht om dit verdriet te dragen. Wij wensen jullie liefde en veel steun voor nu en alle dagen.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Uitkomst Persconferentie in het kort

Uitkomsten Persconferentie in het kort

Vorst Bernd en Adjudant Jeroen spreken het volk toe

10 okt Lees verder
Kijk hier de Live Persconferentie!

Kijk hier de Live Persconferentie!

Update over het Zwaagse Carnaval!

10 okt Lees verder