Background Masky Left Background Masky Right
10 februari 2024

Knapzakkenfeest 2024 was fantastisch!

Het Carnaval werd traditioneel afgetrapt met het Knapzakkenfeest. De zaal zat tot de nok toe gevuld met vrienden en vriendinnen van het Masker. Na een warm welkom door Vorst Peter, was het de beurt aan Prins Drikus om de toegestroomde menigte te begroeten. Bijgestaan door Hofdames Jamy & Nadia en Prinses Paulien, zag het decorum er fantastisch uit en stond te trappelen om het feestweekend te beginnen.

Adjudant Jeroen maande de zaal tot stilte en de aandacht te vestigen op het toneel. Vanaf het grote scherm werd een prachtige clip getoond van de helaas overleden Arie Stroet . Arie was erelid en in het verleden een graag-geziene moppentapper. Ook zijn technische hoogstandjes tijdens de Grote Optocht kwamen voorbij in de clip. Het lied wat ten gehore werd gebracht was een mooie ode aan deze kleurrijke zwager.

Spreekstalmeester Patrick Besseling had de stembanden goed opgewarmd en met voldoende grip op de banden loodste hij het publiek door het programma. Met beelden van Kees de Wit, die ons recent is ontvallen, werd stilgestaan hoe het er ooit aan toeging op de vrijdag avond.

Met een carnavalesk welkom aan iedereen ging het programma van start. Maar niet voordat er werd gezongen voor de jarige Afra Vriend. Zij werd 70 op vrijdag en dat werd gevierd met een leuke clip van de kinderen en kleinkinderen van Afra en Sjaak. Patrick lichte een tipje van de sluier hoe het comité elk jaar aan inspiratie komt om al die grappen over bekende zwagers te verzinnen.

Het Prinsenlied van Prins Drikus werd aangekondigd waarna Patrick uitlegde dat Vorst Peter het comité had gemaand om de lat dit jaar nog hoger te leggen. Bijna onmogelijk omdat inspiratiebron Paulien dit jaar niet in de organisatie zit, maar vanaf de bühne mag toekijken.

Twee EPC-ers hadden zich flink in het zweet gewerkt om een acrobatische act onder de knie te krijgen. Alfred Huisman en Kees Bennis waande zich in de gymzaal van Zwaag en hielden het voltige paard in toom. Een hilarische act met een perfecte afsprong zorgde voor de bekende tranen met tuiten.

Ex Prins Kukel de Feurste werd natuurlijk niet vergeten. Als kersvers lid van de EPC mocht hij zijn lied ten gehore brengen. Twee leden van de organisatie bleken een flink offer te hebben gebracht om alle tijd in het programma te stoppen om de lat hoger te leggen. Gerard van Vliet stopt na 31 jaar voorzitter van de EPC en Siem Besseling is zelfs compleet gestopt met werken om alle energie in het niveau van het Knapzakkenfeest te steken. Het resultaat mocht er zijn .

Een gezellige clip van en over Henri van Zelm volgde en met een heus live optreden van Henri werd de show naar een ongekend hoogtepunt gestuwd. Het Uitvaart-uitje van Sandra Boorsma werd als kavel aangeboden tijdens de Dorpsveiling Zwaag. Patrick besprak deze kavel met de nodige woordgrappen en bracht deel 1 van de show richting de pauze. Wie o wie zou dit jaar de muzikale eer op zich nemen? Werd het Jaimy, of toch de altijd gezellige Kelly? Na de hilariteit van de vorige editie kon het niet uitblijven en eindelijk mocht Kelly de zaal voorzien van haar entertainment kwaliteiten.

Na de pauze volgde een verrassing voor Paulien. Zij werd gedecoreerd met een onderscheiding van de EPC, het rode bolhoedje. Zij werd bedankt voor vele jaren inspiratie en meedenken en -doen aan de vrijdagavond. Grote vraag; wie durft de grote schoenen van Plien te vullen in het Voorcafé? Dat bleek snel opgelost toen postbode Gerrit met barman Jos in het Voorcafé beland waren. Niemand minder dan Larissa Korse vulde de plek van Plien in….en met zeer goed resultaat. Het wel en wee van het dorp werd uitgebreid besproken en de nodige hilarische clips werden getoond.

Van fietsenmaker Enrico tot de vriendinnengroep De Plaag van Zwaag en van Mannen met Baarden tot Sexy als ik dans ..alle liedjes waren raak. Ook de Knollen waren van de partij en met een heus Knollenlied zorgden zij voor een feestelijke Knollenaise.

Het liedje; de Zwaagse Middenstand in 1 minuut bracht de geweldige show tot een eind en met een groot dankjewel aan iedereen die mee werkte aan deze avond werd een nieuwe afscheidslied van het Voorcafé ten gehore gebracht. Het toneel werd vrijgemaakt voor Joyride. Met een knotsgekke show maakt zij van deze avond een spetterende vrijdag avond.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
ex-Voorzitter en ex-Prins Bernd een koninklijk lintje

ex-Voorzitter en ex-Prins Bernd een Koninklijk lintje

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

26 apr Lees verder
Zeger Karssen sr. in herinnering

Zeger Karssen sr. in herinnering

Genieten met een grote grijns, dat deed Zeger, als hun gasten genoten in café de Witte Valk.

5 apr Lees verder