Background Masky Left Background Masky Right

Leo Peetoom in herinnering

Leo Peetoom in herinnering

Vrijdagmiddag 12 augustus 2016 is toch nog tamelijk onverwachts overleden Leo Peetoom.

Leo kwakkelde al geruime tijd met zijn gezondheid, maar zijn optimisme en hoop dat de behandelingen daar verbetering in kon brengen gaf hem levensvreugde.

Leo was in het carnavalsseizoen 1995/1996 Prins van Het Masker. Prins Leo en zijn Prinses Vera werden vanaf dat moment op handen gedragen in Zwaag. Het jaar erna werd Leo Vorst bij Carnavalsvereniging Het Masker. In deze jaren is het, mede door de professionele insteek van Leo, een geoliede machine geworden. Leo kreeg door zijn grootse inbreng de geuzentitel “Grootvorst van Het Masker”.

 

In 2011 werd “de Vorst en Peetoom van alle carnavalskinderen” na 15 jaar actief lid te zijn geweest benoemd tot Erelid van Het Masker. Leo kon deze lange periode bij Het Masker volhouden dankzij Vera als zijn steun en toeverlaat.

In 2013 namen Leo en Vera afscheid van Het Masker en droeg Leo zijn voorzittershamer over. Dit liet Het Masker niet ongemerkt voorbij gaan en organiseerde een ware surpriseparty voor hem in Partycentrum De Witte Valk. Alle Ereleden, ex Prinsen en familieleden waren aanwezig en Leo was zichtbaar erg verrast en genoot van deze topavond. Dit waren de gelegenheden waar Leo zo van kon genieten, onder het genot van een biertje met zijn naasten mooi “ouwehoeren”.

De mooiste titel kreeg Leo in 2014. “Het heeft zijne majesteit de Koning behaagd….” jawel, Leo werd geridderd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Onno van Veldhuizen speldde deze onderscheiding op en Leo glom samen met zijn Vera van trots.

 

Leo kreeg het afgelopen jaar de eer om met een weergaloos verhaal de waarnemend Burgemeester te introduceren waardoor zij Het Masker en heel Zwaag verraste met de Koninklijke Erepenning. Leo vond het inleiden van de overhandiging van de penning een zeer grote eer en Zwaag genoot van zijn verhaal.

Typerende uitspraken van Godfather Leo zijn: “we doen er een tandje bij” en “dat benne berichten”, en dan doelde hij met het laatste natuurlijk op positieve berichten.

Leo, het laatste bericht van jou “benne gien berichten”.

Carnavalsvereniging Het Masker zal Leo erg missen en nooit vergeten, Alaaf, Alaaf, Alaaf.

Wij wensen Vera, de kinderen, kleinkinderen en de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

  

  

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Er is tijdens de Rabobank Clubkas Campagne veel gestemd op Het Masker!

21 jun Lees verder
Poule indeling en Speelschema zijn bekend

Poule indeling en speelschema zijn bekend

Op vrijdag 31 mei gaat de bal weer rollen!

24 mei Lees verder