Background Masky Left Background Masky Right
20 december 2020

MaskerQuiz: Thuisblijf Editie zat vol met leut en (on)gein

Geen volgepakte zaal met nieuwsgierige EPC-ers, ongeduldige optochtdeelnemers en andere Masker fans dit jaar. Iedereen bleef thuis en dat was ook de bedoeling met de Thuisblijf Editie van de MaskerQuiz. Helaas weten we allemaal waarom…

Iedereen zat er dus thuis klaar voor achter één of ander beeldscherm in zijn of haar lekkerste zetel en dat waren er velen. Ruim 200 teams deden er mee aan deze unieke MaskerQuiz.

De Quiz stond dit jaar weer bol van de bekende elementen zoals de foto- en het ‘raad het carnavals liedje’ vragen. Beelden van afgelopen jaar en uit de historie van de vereniging. Maar ook zijn er weer nieuwe ludieke filmpjes gemaakt waarbij de mondhoekjes vanzelf omhoog gingen. Raadslid Jeroen houdt wel van een grapje en doet dat zelfs met zijn teen. Maar of zijn Esther het altijd kan waarderen, vragen we ons af. Buurman & Buurman waren lekker op dreef met klussen en Niels de L uit Z had wel een hele rare nasmaak in zijn mond na het eten van een ijsje. Behulpzaam zoals hij is hielp Raadslid Bart een handje in de zorg met zijn uitvinding TurboZorg. Onze huis Dj Maarten verveelt zich te pletter in deze corona tijd en bouwde thuis zijn eigen feestje. Vorst Bernd kwam aangifte doen maar werd niet goed verstaan en Raadslid Erik stond met verbazing te kijken hoe je grote vissen kon lokken. Kevin Bakker & Friends gingen gewoon door en maakte speciaal voor Carnavalzwaag een nieuw carnavalsnummer genaamd ‘Doorgaan’.

Speciale aandacht was er voor ‘wat te doen als een raadslid verhuisd naar een dorp waar een andere Carnavalsvereniging heerst’. Beide Vorsten vonden een transfer wel op zijn plaats maar of Gijs dat ook zou willen… Alles met een grote vette knipoog natuurlijk.
Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl liet Raadslid Bart aan zijn Leonie zien hoe dieren hun groente eten. Hilariteit ten top!

Prins Roberto nam digitaal het woord en vertelde hoeveel zin hij heeft in het aankomende bijzondere carnaval waarbij hij afsloot met zijn befaamde Alaaf, Alaaf, Mahoe. De Hofdames wenste samen met Prins Roberto iedereen fijne feestdagen en swingde er op los met de nieuwe carnavaleske kerstclip gebaseerd op ‘Beuk de ballen uit de boom’ van Snollebollekes.

Het bijzonder fraai gemaakte Coronavirus bokaal ging na 80 geweldig leuke vragen en mogelijke antwoorden naar de Gitzeblitsers! Zij waren de grootste Maskerbreinen van het jaar 2020 en gingen naast de bokaal ook aan de haal met een goed gevulde Knalbox van de Zwaagse Horeca ondernemers . Zij wisten de meeste vragen goed te gokken, of zouden ze echt de juiste antwoorden geweten hebben... Alaaf voor dit team!
Nieuw dit jaar was de aanmoedigingsprijs voor de 11e prijs. Tevens goed voor een Knalbox van de Zwaagse Horeca ondernemers. Deze eer kwam De Plaag van Zwaag toe.

U leest, het was een bijzondere digitale avond vol met gein en (on)gein want dat hebben we ook af en toe nodig. Binnenkort meer bewegende beelden op de site en hopelijk volgend jaar gewoon weer in de zaal met z’n allen.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Zeger Karssen sr. in herinnering

Zeger Karssen sr. in herinnering

Genieten met een grote grijns, dat deed Zeger, als hun gasten genoten in café de Witte Valk.

5 apr Lees verder
Promotieteam, Masky en Kweekvijver

Promotieteam, Masky en Kweekvijver

Enthousiaste vrijwilligers!

9 mrt Lees verder