Background Masky Left Background Masky Right
22 december 2019

MaskerQuiz zat vol met leut en (on)gein

Een volgepakte zaal met nieuwsgierige EPC-ers, ongeduldige optochtdeelnemers en andere Masker fans zaten weer klaar voor een avond vol leut en (on)gein. En met volgepakt bedoelen we ook echt volgepakt. Een record aan aantal deelnemers van maar liefst 41 teams. Voor iedereen was er plek en op de drie schermen uitermate goed te volgen.

De quiz stond dit jaar weer bol van de bekende elementen zoals de foto- en het ‘maak dit liedje af’ vragen. Vooral de liedjes zorgden voor een opperbeste stemming en er werd dan ook uit volle borst meegezongen. Het nieuwe raadslid Jeroen liet zich van een heel andere kant zien, hij houdt wel van een grapje maar of zijn Esther het altijd kan waarderen, vragen we ons af. Het andere nieuwe raadslid René kwam wel met een heel raar verhaal op de proppen, maar uiteindelijk zaten de mannen toch maar mooi aan een koud pilsje in hun bouwkeet. Prins Roberto wist in een clip haarfijn uit te leggen waar zijn lijfspreuk ‘Mahoe’ vandaan komt. Uiteraard heeft Het Masker dat tot op de bodem uitgezocht en daar horen uiteraard ook de beelden bij.

Na de pauze nam Prins Roberto het woord en dit was natuurlijk het moment om zijn befaamde Alaaf, Alaaf, Mahoe uit te spreken. Hij wenste iedereen fijne feestdagen en vertelde hoeveel zin hij heeft in het aankomende carnaval.

Alle schilders van Zwaag en omstreken hadden zich verzameld om hun zangkunsten te vertonen en dat zij kunnen zingen, dat was te horen. Met net zoveel passie als zij hebben voor het schildersvak zongen zij: ‘Jij krijgt die kwast niet meer uit mijn hand, al zou je dat willen!’ Wat een toppers. Het Masker had voor de kerstclip wat bijzonders in petto en trok naar een van de mooiste kerstmarkten van Nederland in Leiden. Daar werden Prins Roberto en Hofdames Amber & Liza samen met de Raad van Elf en Bestuur vastgelegd op de camera terwijl het ‘gewone’ publiek verbouwereerd achterbleef.

Speciale aandacht was er dit jaar voor de overdracht van het penningmeesterschap van Arthur naar Dick. Wat op papier een klein dingetje lijkt, bleek toch maar een waar spektakel. Brandweer Zwaag moest uitrukken om Arthur uit zijn kantoor te bevrijden met zijn gevulde koffer. De beveiliging was in handen van de mannen van Het Masker en de vrienden van Arthur, de Barre Manne. Het sjouwen van de zware koffer van Arthur werd verzacht door De Kweekvijver en het geldpakhuis vertrok in een stoet van Arthur naar Dick. Onderweg haakten de Skuumkoppen aan met hun Miljoenenjacht-jurkjes en gouden koffers en ook de Rabobank maakte de weg vrij om de overdracht soepel te laten verlopen.

Dit jaar ging de wel heel bijzondere bokaal naar de De Bende van Ellende. Zij waren de grootste Maskerbreinen van het jaar 2019 en gingen naast de bokaal aan de haal de hoofdprijs van 111 euro. Zij wisten de meeste vragen goed te gokken, of zouden ze echt de juiste antwoorden geweten hebben... In dit geval lijkt dat ons sterk. Alaaf voor dit team!

Binnenkort meer bewegende beelden op de site.

Op naar het volgende evenement:
Zaterdag 18 januari 2020 komt Het Masker langs met het vuistdikke full colour glossy Maskermagazine. Zorg dat u thuis bent!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Morgenmiddag 1e Pinksterdag

30 mei Lees verder
Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Carnaval 2020

4 mei Lees verder