Background Masky Left Background Masky Right
14 november 2020

Prins Roberto en Hofdames Amber & Liza!

Zoals er in de eerdere persconferentie al gezegd is, dit wordt een speciaal jaar. De 54,5ste carnaval. Alles gaat anders dan jullie en wij gewend zijn en zo ook deze Prinsbekendmaking. Geen rijk versierde zaal , geen uitbundig zingend en juichend publiek en geen live bandje op het podium maar alles gewoon thuis kijken vanaf de bank of vanuit de luie stoel; De Thuisblijf Editie van de Prinsbekendmaking!

De presentatoren en gastheren van deze avond waren Vorst Bernd en Adjudant Jeroen die er een vermakelijke show van maakte. Wat er ook ging gebeuren op deze avond het gaat Corona niet stoppen maar het is wel leuk. En dat is wat we nu ook nodig hebben, wat lol en ontspanning. Corona gerelateerde items waren wel een beetje de rode draad van de avond. Want dacht iedereen in het begin nog heel even dat de zaal toch vol stond met publiek, bleek dat allemaal nep en verliep alles geheel coronaproof.

Na deze introductie volgde het mooiste lied van Zwaag; het Zwaagse volkslied! Uitgevoerd voor en door Zwagers en Zwagerinnen die gehoor hebben gegeven aan de oproep om hun versie hiervan in te sturen. Daarna was het tijd voor de gebruikelijke plichtplegingen.
Wie bij Het Masker gaat of gaan er stoppen. Altijd een momentje wat we niet graag zien gebeuren maar gelukkig stopt er dit jaar niemand! Alleen komt er wel een moment van afscheid nemen van ons Decorum. Normaal gebeurt dat vanaf de Bühne maar nu was Gerard van Vliet namens de Ex-Prinsen-Club op lokatie om de rode Bolhoed uit te reiken aan Roberto. Gelukkig nam Roberto hem dan ook dankbaar in ontvangst.

Gevolg hiervan is dat we eventjes stuurloos zonder Decorum zaten maar niet voor lang want de zoektocht ging beginnen. Er werd in verschillende landen gezocht naar een echte leider, naar iemand die van nature al Prins is. Maar of dat zo’n goed idee bleek te zijn met al die reiskosten… we konden het toch maar beter dichter bij huis zoeken. Misschien wel iemand die Home Alone was want zoveel mogelijk thuis blijven is het advies in deze corona tijd. Maar wat moeten we met iemand die zijn huis niet uit durft? Onze nieuwe Prins moet wel onder de mensen durven te komen als het weer mag.

Een ander advies is het dragen van mondkapjes en laat vorst Bernd daar nou net een leuk liedje over hebben gehoord. Nou er was met dit alles wel lang genoeg om de hete brei heen gedraaid en de gehele avond tot dusver werd terug gespoeld tot het moment van de rode bolhoed. Die kon nog wel even in de ijskast want Het Masker had het huidige Decorum een verlengingsaanbod gedaan omdat hun jaar afgelopen maart abrupt werd afgebroken door corona. En dat aanbod werd met beide handen geaccepteerd dus ook dit bijzondere 54,5ste jaar gaan Prins Roberto en Hofdames Amber & Liza ons weer voor! Een unicum in de rijke historie van Het Masker.

Het was zeker een bijzonder leuke show met geinige filmpjes en een verrassende ontknoping zoals u van Het Masker gewend bent.
Hebben we iedereen toch maar weer mooi om de tuin geleid en bij de grote fopneus genomen.

Alaaf, Alaaf, Mahoee!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Halfvasten!

Halfvasten!

Of dit jaar (wederom) toch niet?

13 mrt Lees verder
Winnaars Masky Jacht en Nageldik Masker Informatiebulletin Puzzel

Winnaars Masky Jacht en Nageldik Masker Informatiebulletin Puzzel

Leuke bezigheden tijdens lockdown

21 feb Lees verder