Background Masky Left Background Masky Right
23 oktober 2015

Samenspel: “Boeren, burgers en buitenlui!”

Zwaag, 23 oktober 2015

Vrienden en vriendinnen van Het Masker

“Boeren, burgers en buitenlui!” Dat zal de plaatselijke stadsomroeper in het verre grijze verleden vaak genoeg geroepen hebben, als er iets te verkondigen viel. Wij houden het bij deze gewoon bij “Vrienden en vriendinnen van Het Masker”, we gaan weer van start met een nieuw carnavalsseizoen!

En wat voor eentje! Het wordt er ientje met een gouden randje, ientje die regelrecht de geschiedenisboeken in zal gaan. Waar vroeger alles nog met een ganzenveer in een bijna onleesbaar handschrift op een stuk perkamentrol werd beschreven, doen wij het tegenwoordig via een toetsenbord en moeten we voorzichtig zijn om niet over het draadloze internet te struikelen. En om Windows af te sluiten hoeven we ook niet meer de gordijnen dicht te doen.

Ja, Het Masker gaat inmiddels al een tijdje mee en heeft al heel wat zottigheid meegemaakt. Om precies te zijn een halve eeuw, das 50 jaar! Maar eigenlijk voelen we ons nog net 18, met 32 jaar ervaring. Het getal 50 zult u daarom dit carnavalsseizoen veelvuldig, en misschien wel tot vervelens an toe, voorbij zien komen. Maar wees niet bang, de volgende 50 duren net zo lang. Als je 50 jaar wordt, word je ook wel bestempeld met de titel Sara of Abraham. Zou Het Masker daarom op zoek zijn gegaan naar een Prins genaamd Abraham, een soort Vader Abraham, zo’n eentje van “Vader Abraham had zeven zonen, zeven zonen had Vader Abraham. En ze zongen maar en dronken maar en hadden zo’n plezier”. Of op de wijze van “kunnen jullie door een waterkraan, lalalalalalalala”. Hiermee zouden we wel gelijk een dikke carnavalskraker in huis halen. Maar zeven zonen betekend gelijk zeven welwillende hofnarren terwijl we maar op zoek zijn naar twee hofdames. Zal dat geen problemen veroorzaken? En dan die kleine blauwe mannekes, die hebben maar één smurfin. Daar wordt onderling al genoeg om gesteggeld, dus wil Het Masker zich daar ook niet nog eens in mengen. U ziet, genoeg stof tot nadenken...

Het Masker is achter de schermen van start gegaan om er weer een prachtige happening van te maken. Het houden van een siësta zit er voor de Maskerleden voorlopig niet meer in, ze kunnen volop aan de bak om van dit jubileumjaar ientje te maken om nooit meer te vergeten. De luie stoel kan op Marktplaats en de vakantiekilo’s mogen er weer af. En niet alleen Het Masker is druk in de weer ook sommige optochtdeelnemers hebben, onder het genot van de nodige versnaperingen, hun eerste “vergadering” al gehouden of hebben al een vage afspraak staan om enigszins tot een soort overleg te komen.

Prinsbekendmaking zaterdag 7 november; wie wordt Prins Carnaval in Zwaag?

Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot volgend Samenspel, Het Masker

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Carnaval 2020

4 mei Lees verder
Kees Pronk

Kees Pronk gedecoreerd met lintje!

Koninklijke Onderscheiding voor E. van Gelie

25 apr Lees verder