Background Masky Left Background Masky Right
10 oktober 2020

Uitkomsten Persconferentie in het kort

Carnaval Zwaag gaat door! Dat waren de krantenkoppen de afgelopen weken. In het dorp en ver daarbuiten heeft iedereen het erover en het gonst van de geruchten. Vanavond is er meer duidelijkheid geven over het aanstaande carnavalsjaar.

Corona is onder ons, het beheerst ons leven al vanaf maart dit jaar. Iedereen moet eraan geloven en iedereen heeft er in meer of mindere mate mee te maken. In eerste instantie dachten wij dat het allemaal weer zou overwaaien, maar in de loop van het jaar bleek dit niet zo te zijn.
We kunnen steeds minder en de touwtjes worden aangetrokken. Alles om ons heen is en wordt afgelast. Maar dan toch weer de krantenkoppen met Carnaval Zwaag gaat door!

Begin september heeft het bestuur van Het Masker de koppen bij elkaar gestoken. Ook hebben wij het CMT, het Carnavals Management Team bestaande uit 11 leden met verstand van zaken ingeschakeld. Uit dat overleg en de aanbevelingen hebben wij gemeend dat het Carnaval door moet gaan. Net zoals kerst en oud en nieuw dat ondanks de Corona ook gewoon door gaat.
Carnaval is een gevoel, een beleving die diep geworteld zit.
Voor de meeste mensen en zeker buitenstaanders is de carnaval alleen de optocht op zondag. Maar het carnaval is zoveel meer. We zijn het hele jaar in meer en mindere mate actief en aanwezig bij allerlei activiteiten.

Echter, een carnaval die wij gewend zijn zal helaas niet kunnen plaatsvinden. Ook Het Masker heeft zich aan de regels te houden en respecteren deze dan ook. Daarnaast zijn wij afhankelijk van de gemeente en veiligheidsregio die ook toestemming moet geven voor bepaalde zaken.
Toch zijn wij van mening dat wij niet alles meteen moeten afgelasten. De stekker eruit trekken is de makkelijkste oplossing maar daar is Het Masker niet van.
Vanavond is meer duidelijkheid verschaft wat onze plannen zijn. Het zijn plannen die kunnen wijzigen want we kunnen en moeten ook reageren op veranderingen vanuit de overheid. We kijken steeds wat er wel en niet mag. De regels en voorschriften zullen ongetwijfeld nog wel een paar keer aangepast worden.
Al met al zijn wij dus van mening dat Carnaval dit jaar moet doorgaan. Echter niet in de huidige vorm en de invulling zal anders worden.

We hebben een aantal besluiten genomen:
- Aankomend 55 Jubileumjaar wordt een jaar opgeschoven naar 2021/2022
- Aankomend jaar 2020/2021 wordt de 54-en-een-half editie
- Jubileumfeest van 16 januari 2021 komt te vervallen
- De Prinsbekendmaking op 14 november 2020 gaat door. De invulling is nog onbekend maar hoogstwaarschijnlijk wordt het een online evenement
- De MaskerQuiz op 19 december 2020 gaat door. Deze gaat in ieder geval online plaatsvinden
- Uiterlijk 1 december 2020 wordt een definitief besluit genomen over de zaterdag en zondagoptocht en eventuele alternatief hiervoor.

Het Masker wil veel, maar kan niet veel. We willen zoveel mogelijk door laten gaan, mits het veilig kan en desnoods op een andere manier.
We hopen op jullie begrip bij de keuzes die wij gaan maken. En ook op jullie enthousiasme bij alles wat wel kan.

Bekijk hier nogmaals de Persconferentie.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Kijk hier de Live Persconferentie!

Kijk hier de Live Persconferentie!

Update over het Zwaagse Carnaval!

10 okt Lees verder
Steun het Carnaval in Zwaag met Rabo ClupSupport

Steun het Carnaval in Zwaag met Rabo ClupSupport!

Wel doen hoor!

5 okt Lees verder