Background Masky Left Background Masky Right
14 februari 2024

Dikke Dolle Dinsdag was letterlijk Dik en Dol!

Na het bezoek aan De Perelaar waar de ouderen een mooi carnavalsavondje hadden, werden de VIP's van de Dorpsveiling Zwaag thuis opgehaald door de partybus om vervolgens via wat omweggetjes voor bij De Leuttempel afgezet te worden. Ze zaten mooi an zo voor het podium met het allerbeste zicht van iedereen. Ze werden bediend door het nieuwe raadslid Maarten Bennis in een vet onhandig dino-pak.

Na een jaar afwezigheid, en we weten allemaal waarom, was de presentatie van het VIP-gedeelte weer in handen van Alexander de Haan. Met veel grappen en grollen praatte hij de boel heerlijk aan elkaar. Zijn plaatsvervanger Guido Mantel werd bedankt voor zijn invalbeurt van vorig jaar. Patrick Besseling, de presentator van het Knapzakkenfeest op de vrijdagavond, moest het een beetje ontgelden met het over en weer sturen van grappen van de laatste weken. 
Dit jaar geen voorpagina in de krant op de maandagochtend maar wel een vlogje van Frank Lammers over de creatie van De Klinkers en op NPO1 een mini reportage van Marcel van Rosmaleen over de fantastische Zwaagse optocht.
Alexander bood nog zijn excuses aan over het feit dat door zijn toedoen vorig jaar de prijsuitreiking een half uur vertraagd was. Op de Bonkevaart deed de Optocht-Politie het dit jaar anders om de doorstroming beter te laten verlopen met als gevolg dat de prijsuitreiking bijna een uur later begon...
De Roekie Zoekie was in het hele weekend nog niet gehoord of gedaan dus dat moest maar weer eens opgepakt worden. Aan de zaal te zien kon iedereen het nog, men was het nog niet verleerd.

Het Prinsenlied is traditiegetrouw de aftrap van de Dikke Dolle Dinsdag waarna de familie van het Decorum een ABBA act deden waarbij ze helemaal in in rol zaten.
Marcel Swerissen nam ons vervolgens mee naar Zwaag in een mooi en gevoelig nummer ondersteund met prachtige optochtbeelden.
in het kader van bijna Valentijnsdag hadden de Bende van Ellende 'All you need is carnaval' geïntroduceerd. Sinds de Prinsbekendmaking was Hofdame Nadia alleen maar met Het Masker bezig en had weinig tijd meer voor vriend Gijs. De Bende van Ellende vonden dat Joris ten Brink Gijs maar moest verrassen door ze weer samen te brengen. En dat was gelukt.


Als een bedrijf 100 jaar bestaat wordt er vaak het predicaat 'hofleverancier' toebedeeld maar na onderzoek van Historisch Zwaag blijkt dat De Witte Valk al 500 jaar bestaat. Bij navraag bij diverse instanties blijkt hier dus helemaal niets voor te zijn. Tot nu toe dan want Het Masker heeft een schildje ontwikkeld voor aan de gevel die Diann in ontvangst mocht nemen. 
Elton John en Kiki Dee, waarin wij Vorst Peter en zijn Rinske herkende, brachten 'Don't go breaking my heart' met volle overgave.
Bernd Laan kon als 'burgemeester Ben Zwaager' natuurlijk niet ontbreken en had vanaf zijn katheder de lachers op zijn hand. Menig Zwager ging over de tong en de spitsvondige grappen waren echte doordenkertjes waarbij bij sommigen het kwartje wat later viel.
Er werd met de Dorpsveiling-VIPS, Ivo de Stripheld, Jelmer onze Zwaagse zanger en honderddrieëntwintig koeltechniek roulette gespeeld waarbij er vier mogelijkheden waren; een shotje, dansje doen, liedje zingen of een mop vertellen. uiteraard kwam het rad uit op een liedje zingen waarbij Jelmer de microfoon pakte.

Na de korte pauze deden de optochtwinnaars De Wicky's nogmaals hun kikker-act op het toneel.
De sneeuwploeg, en met name Piet Slijkerman, werd nog even in het zonnetje gezet met de gouden sneeuwschuiver.
Wie ook in het zonnetje werd gezet was René Kramer. 15 jaar bij de vereniging betekend automatisch het predicaat erelidmaatschap. Alaaf, alaaf, alaaf.
De meiden van de Mafklappers hadden voor Hofdame Jamy een clipje gemaakt over 'Vieze Drikus'. De meiden zijn namelijk helemaal idolaat van Vieze Jack.
Country Cees zong over de twee motten Charlotte en Bas uit 1957 wat weer helemaal hot is op het moment en de act was voorzien van een heuse choreografie.
Michael Mazee sloot het VIP gedeelte af met heerlijke meezingers waarna de stoelen in razend tempo werden opgeruimd.

Daarna stroomde De Leutempel letterlijk vol voor het eindfeest. Bandje voor de Sfeer (mede mogelijk gemaakt door René Kramer en Jeroen Swerissen) speelde de sterren van de hemel. De sfeer zat er na het eerste nummer gelijk goed in en dat werd de hele avond alleen maar meer. In de pauze van de band moest Prins Drikus er toch aan geloven en moest hij zijn steek en scepter inleveren waarna het feest werd opgezweept door niemand minder dan Vieze Jack! Zijn aanstekelijke liedjes werden door de hele zaal luidkeels meegezongen en het hut werd bijna letterlijk verbouwd door enthousiasme. Het bleef nog lang onrustig in De Leuttempel met onze eigen feestende DJ Maarten.
Het was een fantastische avond van een bijzonder mooi jaar.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
ex-Voorzitter en ex-Prins Bernd een koninklijk lintje

ex-Voorzitter en ex-Prins Bernd een Koninklijk lintje

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

26 apr Lees verder
Zeger Karssen sr. in herinnering

Zeger Karssen sr. in herinnering

Genieten met een grote grijns, dat deed Zeger, als hun gasten genoten in café de Witte Valk.

5 apr Lees verder