Background Masky Left Background Masky Right
8 november 2015

En de Winnaars zijn...

Dat was wel even anders dan anders binnenkomen bij de Leuttempel. Als echte VIP’s over de rode loper, hoe vaak maak je dat nou mee. Dat was om alvast in de stemming te komen voor het gala wat heden avond gehouden werd ter ere van de uitreiking van de Masker Film Awards; “De Gouden Ooievaar”, dat gepresenteerd werd door adjudant Marco als Co Host!

De gala-avond begon met een spectaculaire roze openingsact van Pink! “Raise your glass” zong ze en er werd een toost uitgebracht op het 50 jarig bestaan van Het Masker! Pink was natuurlijk niet de echte Pink maar vorst Bernd, die het overigens bijzonder charmant deed als assistente.
De eerste categorie voor een “Gouden Ooievaar” was de categorie Stomme films. Hierin waren genomineerd Charlie Chaplin, Laurel en Hardy en Histerisch Zwaag. Uit de gouden enveloppe kwamen Laurel en Hardy als winnaars uit de bus en het hilarische filmpje werd nogmaals vertoond.
Voor de tweede categorie, Nederlandse films, waren de genomineerden Turks fruit, New Kids en Flodder. De gouden enveloppe bleek Flodder als winnaar te bevatten. Het iets wat pikante filmpje had de lachers op hun hand en Co Host bloosde ervan tijdens de uitreiking aan Tatjana, wat een acteertalent!
Filmmuziek is ook van groot belang in de filmwereld, vandaar dat er, als intermezzo, een daverend optreden was van de Bee-Gees met Night Fever! Snel weer verder met de uitreikingen van “De Gouden Ooievaar” en wel in de categorie Actiefilms met hierin als genomineerden; Terminator, Rocky en James Bond. Alle drie echte vechters, maar uit de gouden enveloppe kwam Rocky Balboa op nr 1. Die Hans Jong…
Bij Carnaval kan de categorie Humor niet uit blijven natuurlijk. Vandaar de genomineerden; Mr Bean, Monty Python en de Zwaagse Goinprijs. Eigenlijk hoefde de gouden enveloppe hiervoor niet eens open gemaakt te worden, want we wisten al dat de Zwaagse Goinprijs de winnaar zou worden, hilarisch om het kippetje op stok weer in het echt te zien.

Na al deze filmhelden gezien te hebben, nog steeds geen hoofdrolspeler voor het jubileumjaar van Het Masker. Als laatste redmiddel werd de oeuvre prijs uitgereikt vanwege zijn prestaties gedurende zijn hele carrière. En daar kwam Pats Boem! een levensgroot portret te voorschijn van Prins Maskerado, alias Siem Besseling, met daarnaast, in levende lijve, de Hofdames Renee en Róbin! Nu mocht Siem dan echt het podium bestijgen…

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Ben Gitzels

Ben Gitzels

In herinnering

17 sep Lees verder
Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Morgenmiddag 1e Pinksterdag

30 mei Lees verder