Background Masky Left Background Masky Right
24 april 2015

Ex-Prins Theodorus geridderd

Op vrijdag 24 april heeft schuureigenaar en ex-Prins Theo Beerepoot een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Voor al zijn verdiensten aan de dorpsgemeenschap Zwaag werd Theo geridderd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor het Zwaagse carnaval maakt Theo zich al jaren verdienstelijk. Als groot schuureigenaar verleent Theo de ruimte aan meerdere groepen als vanaf het begin van de Grote Zwaagse Carnavalsoptocht.
En de bouwers krijgen daar gedurende de bouwmaanden vele levenslessen van Theo bij.
Veel van die wagenbouwers gingen ook aan de slag in het bloemen- en fruitbedrijf van Theo en Marian, en nu ook zoon Pieter. Ook daar gaat Theo zijn sociale verantwoordelijkheid niet uit de weg en mag hij de jeugd graag het echte leven voorspiegelen. Met het LOP, de buurt en St. Caecilia deed Theo zelf ook jaren mee in de carnavalsoptocht, en in 2004 mocht hij zelfs als Prins Theodorus het Zwaagse carnaval voor gaan.

Al meer dan 50 jaar is Theo actief bij St. Caecilia, waar de meeste hem kennen met zijn grote bas. Niet alleen muziek maken, maar ook bestuurlijk actief geweest en met concerten en uitvoeringen zorgen voor de helpende hand.
Voor de kerk actief geweest in het bestuur van de St. Martinus parochie en nog steeds actief als grafdelver op de Zwaagse begraafplaats.
Liefdewerk Oud Papier, kort weg het LOP in Zwaag. Daar heeft Theo jaren voor gelopen om oud papier op te halen, waar de baten weer ten goede kwamen voor het Zwaagse verenigingsleven. Niet alleen papier ophalen, maar ook hier heeft hij bestuurlijk zijn mannetje gestaan.

Een sociaal bewogen en plezierig gemeenschapsmens, dat is Theo Beerepoot. En op die gronden heeft het Koning Willem-Alexander behaagd Theo te ridderen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Alaaf, alaaf, alaaf!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Morgenmiddag 1e Pinksterdag

30 mei Lees verder
Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Carnaval 2020

4 mei Lees verder