Background Masky Left Background Masky Right

Het Oud Knapzakkenbal was weer grandioos!

Deze avond voor de 50-plussers begon op gepaste , ingetogen wijze met een prachtig eerbetoon aan ex-prins Kees Kok. Grondlegger van het Tonneboeren en dus eigenlijk voorloper van het Knapzakkenbal. Een groot applaus klonk van alle Zwaagse carnavalsvrienden voor deze geweldige man die naast het spreken ook het schrijven in het Samenspel tot kunst verhief.

Daarna was het de beurt aan spreekstalmeester Patrick Besseling die het programma met leuke kwinkslagen aan elkaar praatte. De kraker ; Hallo allemaal , kon natuurlijk niet ontbreken en zo werd de gehele cast van de vrijdag avond gepresenteerd.

Dat in Zwaag prachtige woningen staan , dat weet iedereen. Maar wat er achter die voordeuren schuil gaat, dat werd door Gerard Dröge , op subtiele wijze verteld en middels video beelden getoond.

Uiteraard was er ook ruimte voor Prins Cobra en zijn prinsenlied . Het beeld en geluid knalde de bomvolle zaal in. De toon was gezet voor een gezellige avond.

Een kwartet EPC-ers bracht op eigenwijze Het Piemellied ten gehore. Het was even zoeken naar de juiste toon…maar toen deze was gezet door de bassist, werd dit hilarische lied op passende wijze gebracht. De jongste EPC-er , Okkie den Eurste was daarna aan de beurt. Met een kleine twijfel kwam hij ten tonele. Maar eenmaal los, bracht hij “ik heb mijn dag niet vandaag” vol overgave.

De laatste act voor de pauze was een prachtige meezingmedley, uitgevoerd door André en Esther. Deze keer werd gezongen uit het omvangrijke repertoire van Tom Jones en Engelbert Humperdink…een prima keus en een geslaagd slot van het eerste deel. De sfeer zat er al goed in.

Na de pauze was het toneel omgetoverd in het , inmiddels befaamde, Voorcafé.

Postbode Gerrit had er dudelijk zin in dit jaar en met Plien aan zijn zijde is dit duo een garantie voor drie kwartier dorpsvermaak.

Met grappige teksten, Zwaagse anekdotes en verrassende liedjes was het zeer vermakelijk om naar te luisteren en te kijken. Ook het EPC journaal kwam voorbij. Een commercial met een jeugdige prins Cobra en een aflevering van Baantjer met De Kalb en Fludder in de hoofdrol deed de zaal schudden van het lachen.

Het Zwaagse bedrijfsleven , ziek en zeer, mantelzorg in het dorp, maar ook Veilig Zwaag waren onderwerpen die de revue passeerden. Plien zong over een leven zonder angst en Postbode Gerrit zong over het wel en wee op Bali

Bar man Juul sloot de avond in het Voorcafe af en vond het tijd voor de Bedstee. De cast sloot af met het slotlied en dit werd gevolgd door een groot applaus uit de volle zaal voor al deze Zwaagse ras artiesten.

Alaaf voor de EPC en alle mede organisatoren van dit grandioze Knapzakkenbal.

Bassie & Bobo zorgden verder voor de muzikale omlijsting van de avond die gezellig verliep tot in de kleine uurtjes.

Klik hier voor de foto's

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Er is tijdens de Rabobank Clubkas Campagne veel gestemd op Het Masker!

21 jun Lees verder
Poule indeling en Speelschema zijn bekend

Poule indeling en speelschema zijn bekend

Op vrijdag 31 mei gaat de bal weer rollen!

24 mei Lees verder