Background Masky Left Background Masky Right

Jan Spil in herinnering

Jan Spil in herinnering

In de ochtend van donderdag 28 juli 2016 is op 81 jarige leeftijd overleden Jan Spil.

De gezondheid van Jan was al langere tijd niet zo goed. Deze oud-kastelein zal worden gemist in Zwaag. Jan heeft gevochten tegen zijn ziekte maar heeft dit niet gewonnen.

Iedereen in Zwaag en omstreken kende Jan, en uiteraard zijn Wanja, vooral als uitbaters van café en zalencentrum “Het Grauwe Paard” aan de Dorpsstraat in Zwaag.

Een mooie uitspraak van Jan was: “opzuipen die troep!”. En de stamgasten hielden zich daar dan ook aan. Iedereen die geregeld in “Het Grauwe Paard” kwam kreeg het laatste rondje altijd van Jan. Dat laatste rondje werd dan ook vaak weer een aantal keren uitgesteld. Jan kon echt genieten van de klanten en maakte er vaak een waar feestje van met verkleedpartijen en oude elpees. Samen met zijn Wanja en Marjon zorgde zij voor een waar sociale ontmoetingsplek voor de Zwaagse bewoners.

 

Carnavalsvereniging Het Masker heeft jarenlang de optochthearings in de grote zaal van “Het Grauwe Paard” gehouden en de Maskerquiz als opvolger beleefde daar de eerste jaren de primeur!

Hiernaast hield Het Masker daar natuurlijk vele Prinsbekendmakingen en in 2004 de opening van de website “www.carnavalzwaag.nl”. De raadsvergaderingen die er jarenlang werden gehouden waren na afloop in het voorcafé hilarisch en om nooit te vergeten.

 

Jan was buiten de Maskerleden de eerste persoon in Zwaag die toen wist wie er Prins carnaval zou gaan worden en verraste deze toekomstige Prins altijd met een dikke kus vol op de mond.

Hierbij de clip met de Ode Aan Het Grauwe Paard en Jan Spil met unieke beelden:
(op mobiele apparaten wordt deze clip mogelijk geblokkeerd ivm auteursrechten)

Carnavalsvereniging Het Masker zal Jan nooit vergeten, Alaaf, Alaaf, Alaaf.

Wij wensen Wanja, de kinderen, kleinkinderen en de nabestaanden sterkte met het verwerken van dit verlies.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Oud-secretaris Jan Jong overleden.

Oud-secretaris Jan Jong overleden.

Jan Jong in herinnering

1 apr Lees verder
 De Prinsenwagen van Het Masker

De Prinsenwagen van Het Masker

Last but not least.

30 mrt Lees verder