Background Masky Left Background Masky Right
27 september 2019

Peter van Westen

Wat ons heeft overvallen toen jij plotseling moest gaan, is dat er zoveel emoties zijn waar geen woorden voor bestaan. 
In de ochtend van donderdag 19 september 2019 is op zijn vakantieadres onverwachts overleden Peter van Westen.

Peter kwam in 1972 als “Opzichter van alle wijnkelders” bij Het Masker en heeft het uiteindelijk nog ver geschopt binnen de vereniging; raadslid, bestuurslid en secretaris. In 1987 is hij benoemd tot Erelid en uiteindelijk is hij gestopt in 1990.
Na zijn prille entree binnen de vereniging zorgde Peter en zijn Truus voor enige opschudding tijdens het Prinsenbal in Nibbixwoud. Ze hadden de toen pas 1 maand oude zoon Marco meegenomen omdat de oppas geen borstvoeding kon geven. Het werd er dus letterlijk met de paptepel ingegoten en zo stond vele jaren later dezelfde Marco ook op de Bühne bij Het Masker. 

In 1995 volgde de ultieme comeback van Peter; als Prins Peter stond hij, samen met de Hofdames Diana Snaas en Theone Kampstra, dat jaar aan het roer van Het Masker. 

Met hen bereikte Het Masker voor het eerst het Nederlandse publiek en wel via het Tv-programma ViaRia van Ria Bremer. Op de vraag welke carnavalshit er in Zwaag werd gezongen wist Prins Peter niet zo snel iets te verzinnen dan het toen inmiddels al 14 jaar oude Andre van Duin nummer “er staat een paard in de gang”. Dat paard achtervolgde Peter nog zijn hele carnavalscarrière, tot in de gang aan toe.

Nadat hij Prins was geweest, trad Peter toe tot de Ex Prinsen Club. Daar is hij ruim 20 jaar een zeer toegewijde secretaris van de EPC geweest.

Wij zullen Peter van Westen herinneren als een humorvolle, opgewerkte, blije en actieve man. Een man die nog volop in het leven stond en een grote betrokkenheid naar ons dorp Zwaag had.
We zullen hem nooit vergeten. Afscheid nemen is niet loslaten maar een andere manier van vasthouden.

Wij wensen Truus, de kinderen, kleinkinderen en alle nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Morgenmiddag 1e Pinksterdag

30 mei Lees verder
Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Carnaval 2020

4 mei Lees verder