Background Masky Left Background Masky Right

Samenspel: Ik heb in mijn Knapzak...

Waar Paus Franciscus “Amen” zegt, zeggen de geintrappers van Het Masker vrolijk “Proost”! Een nieuw seizoen is van start gegaan. Met een harde knal en als echte atleten, sprinten zij regelrecht het nieuwe carnavalsseizoen in. Klaar voor de start?….AF!

Over ongeveer nog een klein maand, weten we allemaal wie ons al die tijd bij de neus heeft genomen en wat Het Masker nog meer in de knapzak heeft zitten dan alleen maar kaas en brood. Chocolade is misschien wel het juiste antwoord, want daarbij maakt het niet uit wat de vraag precies is. Nee, er kan voorlopig niet meer uren achter het fornuis geknoeid worden om mee te gaan doen voor de Cup Cake Cup of Heel Holland Bakt, want dat wordt zeker Herrie in de Keuken. Het enige recept dat we nu proberen uit te vogelen, is om dit nieuwe carnavals seizoen voor iedereen weer een ovenheerlijke maaltijd voor te schotelen. Er worden ondertussen druk nieuwe ideeën samen gekneed en de aankomende veranderingen in de juiste vormen gegoten, zodat we weer smakkelijk voor de dag kunnen komen. Hierover in het volgende Samenspel meer.

De carnavalsknapzak van Prins Okkie d’n Eurste begint langzaamaan al wat leeg te raken, al heeft hij het dit jaar meer dan bovengemiddeld druk gehad met alle bezoekjes tussendoor aan de vele 50 jarige bruidsparen die ons dorp rijk bleek te zijn. Dat is al een prestatie op zich want zodra Het Masker er lucht van krijgt of het via via ten gehore wordt gebracht , zijn ze van de partij . Liefde maakt blind maar het huwelijk is de eye-opener. Joost mag weten wat er zich hier 50 jaar geleden allemaal heeft afgespeeld en of dat dan nog wel door de beugel kon, zodat er nu een invasie aan gouden huwlijken gevierd mag worden… Zou Historisch Zwaag hier misschien meer van weten?

Over historie gesproken, begin september is Ex Prins Cornelis de eerste, alias Cees Kok overleden. Deze actieve moppentappende tonspreker is zelfs twee keer Prins bij Het Masker geweest. Zowel in 1969 en 1982 ging hij voor in het feestgedruis. Het was een sympathieke man die veel op had met en betekend heeft voor het Carnaval in Zwaag.

Niet alleen Het Masker is al druk in de weer. Als we de berichten op social media mogen geloven hebben ook sommige optochtdeelnemers, onder het genot van de nodige versnaperingen, hun eerste “vergadering” al gehouden of hebben al een vage afspraak staan om enigszins tot een soort overleg te komen en daar wordt het Masker vrolijk van.

Ja wij zijn klaar voor de start, gaan los met heel ons hart, en delen het met iedereen.
Ja wij zijn klaar voor de start, al gaan we knetterhard… we hebben zo veel gemeen.

Prinsbekendmaking zaterdag 11 november; wie wordt Prins Carnaval in Zwaag?
Tot leut op www.carnavalzwaag.nl en tot volgend Samenspel, Het Masker

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Er is tijdens de Rabobank Clubkas Campagne veel gestemd op Het Masker!

21 jun Lees verder
Poule indeling en Speelschema zijn bekend

Poule indeling en speelschema zijn bekend

Op vrijdag 31 mei gaat de bal weer rollen!

24 mei Lees verder