Background Masky Left Background Masky Right

Vrouwelijke Ridders in Zwaag!

Zwaag is sinds vandaag twee vrouwelijke Ridders rijker! Van burgemeester Jan Nieuwenburg kregen zij te horen dat zij voor hun verdiensten voor de samenleving zijn benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Marian van Berkum (68), wel bekend in Zwaag, was jaren samen met haar Andre onze Hofdrukker van drukkerij Van Berkum. Hiernaast was Marian gemeenteraadslid van 2002 tot 2010, is al sinds 1997 vrijwilliger bij het Rode Kruis in West-Friesland. Ook is ze penningmeester van het CDA Hoorn, bestuurslid van de KBO in Zwaag en voorzitter van de ouderenraad Hoorn. Negentien jaar was ze bestuurlijk betrokken bij Operettevereniging en Musicalvereniging Zwaag en achttien jaar was ze lid van de werkgroep avondwake van de parochie Zwaag: ,,Mooi maar zwaar werk’’.
Marian sprak vandaag tevens de mooie woorden; ,,Gebruik je talenten in de maatschappij, help elkaar en heb er ook plezier aan. Dat is mijn boodschap!’’.

De 56-jarige Karin Sijp-Schutte, al ruim 35 jaar actief bij muziekvereniging De Herleving in Zwaag, was gelokt met de smoes dat ze een foto moest maken van een goede vriend die een lintje zou krijgen. In werkelijkheid ging het andersom. Karin was ook vrijwilliger bij stichting Hoorn 650 en stichting Evenementen Stad Hoorn en maakt ze sinds 2015 verdienstelijk als vrijwilliger op het VOC-replicaschip de Halve Maen. Tijdens het Zwaagse carnaval zien wij Karin, en haar man Wilco, altijd meelopen in de optochten met muziekvereniging de Herleving.

Marian en Karin, van harte met jullie welverdiende lintje! Alaaf, Alaaf, Alaaf

voor overige info over ontvangen lintjes in Hoorn klik hier

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Marco van Westen gedecoreerd met lintje!

Marco van Westen gedecoreerd met lintje!

Koninklijke Onderscheiding voor de Kuiteklapper van het Wilde Westen

26 apr Lees verder
Steun het carnaval in Zwaag!

Steun het carnaval in Zwaag!

Stem op Het Masker met de Rabobank Clubkas Campagne

24 apr Lees verder