Background Masky Left Background Masky Right
5 april 2024

Zeger Karssen sr. in herinnering

Op 3 april ontvingen wij het trieste bericht, dat Zeger Karssen sr. na een kort ziekbed helaas het leven heeft moeten loslaten. Zo kort na het overlijden van zijn vrouw Tiny zijn ze nu weer samen.

In 1986 werd café de Witte Valk in Zwaag van Zeger en Tiny Karssen. Tiny en Zeger hadden daarvoor in de Nadorst al de nodige horeca-ervaring opgedaan.
Het café werd weer nieuw leven ingeblazen, bruiloften waren top verzorgd en het hele Zwaagse verenigingsleven kon er terecht. Gastvrijheid op hoog niveau.

Diverse verbouwingen volgden door de jaren heen. Er verrees een biljartcentrum achter de Witte Valk, er kwamen poolbiljarten en ook de kermis en carnaval konden rekenen op steun van Zeger en Tiny. Een ondernemend stel.
Zeger en Tiny zorgden voor een gehele metamorfose van de Witte Valk, met de Bangertzaal en de luxe entree, tot een zalenaccommodatie waar je u tegen zegt. Met carnaval heette café de Witte Valk de Leutbunker, maar na deze fraaie verbouwing, werd dit omgedoopt in de Leuttempel.

Die verbouwingen en regelgevingen in het algemeen, gingen vaak gepaard met contact met ambtenaren en daar kon Zeger slecht mee door één deur. Sterker nog, zijn bloed kookte dan zo erg, dat dit later tot de nodige hilariteit in zijn omgeving leidde als alles weer was gezakt. Gelukkig kennen wij Zeger als een zeer sympathieke en vriendelijke dorpsgenoot.

Zwaag heeft het getroffen met dit stel, dat gastvrij vorm gaf aan café de Witte Valk. Zeger en Tiny gaven het kloppende dorpshart ook mooi door aan Daphne en Jos.
Carnavalsvereniging Het Masker is mede gegroeid door het ondernemerschap van Zeger en Tiny. Alles kon, niks was onmogelijk en grote feesten zijn er gevierd zowel voor als achter de schermen. En dat allemaal in goede harmonie, we deden het samen.
En als de hele Leuttempel volgas gaf en de leut tegen de muren op klotste, dan stond Zeger bij het keukendeurtje alles met een grote goedkeurende grijns gade te slaan. De gastheer genoot ervan met hoofdletters.
We gaan een fijne dorpsgenoot missen. Zeger bedankt!

Wij wensen Daisy en Koen, Zeger jr. en Leonie, Dennis en Tamara en kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
ex-Voorzitter en ex-Prins Bernd een koninklijk lintje

ex-Voorzitter en ex-Prins Bernd een Koninklijk lintje

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

26 apr Lees verder
Promotieteam, Masky en Kweekvijver

Promotieteam, Masky en Kweekvijver

Enthousiaste vrijwilligers!

9 mrt Lees verder