Background Masky Left Background Masky Right

Masker ontvangt Koninklijke Erepenning

Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem Alexander behaagd om Carnavalsvereniging Het Masker de Koninklijke Erepenning toe te kennen. Deze werd op het Oud Knapzakkenbal namens Zijne Majesteit de Koning uitgereikt door burgemeester Yvonne van Mastrigt. Het Masker heeft de erepenning ontvangen vanwege het 50-jarig jubileum.

Ex Prins en oud Grootvorst Leo Peetoom leidde als een ware verhalenverteller het spektakel in. Leo voerde het Oud Knapzakkenbal mee naar Kaap Hoorn waar 400 jaar terug het schip “De Hoorn”, van de ontdekkingsreizigers Willem Corneliszoon Schouten en Isaac Le Maire voor de kust van Patagoniё verging, inclusief een kostbare schat. In 400 jaar, zo vertelde Leo, was het geen expeditie gelukt om de schatkist te bergen. Maar Het Masker had in het diepste geheim de kostbare schat weten te borgen. Deze schatkist werd voltrots door de Piraten van Het Masker de Leuttempel binnen gedragen. Uit de schatkist haalde burgemeester Yvonne van Mastrigt als eerste voor alle (ere)leden een zak met herinneringspinnen voor 50 jaar CarnavalZwaag. Oprichter Co Besseling kreeg de eerste pin door Vorst Bend opgespeld.

De schatkist bleek nog niet leeg te zijn en namens de gemeente Hoorn overhandigde de burgemeester een Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro aan Vorst Bernd. Groot, zeer groot was de verrassing voor alle aanwezigen toen burgemeester Yvonne van Mastrigt een Koninklijke Erepenning met bijbehorende oorkonde uit de schatkist haalde en deze namens Zijne Majesteit de Koning aan Het Masker uitreikte.

Van deze eervolle Koninklijke waardering kregen alle Oud Knapzakkers, met de Maskerleden voorop, de blosjes op de wangen. Carnavalsvereniging Het Masker draagt de Koninklijke Erepenning op aan heel Carnavallend Zwaag.

Apetrots mogen we nu bij Koninklijk besluit de tekst gebruiken:

“Carnavalsvereniging Het Masker, onderscheiden met de Koninklijke Erepenning”

Alaaf Alaaf Alaaf!!!

Voor meer foto's klik hier

  

Zie ook:

Noordhollands Dagblad

NuFoto.nlOns Westfriesland.nlNederland-Nieuws.nlHoorngids.nl

Headlines.nl

Weeff

Streekomroep Westfriesland

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
De vader en de moeder van Het Masker weer herenigd

De vader en de moeder van Het Masker weer herenigd

Toos Brandhoff in herinnering

19 apr Lees verder
Steun het carnaval in Zwaag!

Steun het carnaval in Zwaag!

Wordt lid en stem op Het Masker met de Rabobank Clubkas Campagne

6 apr Lees verder