Background Masky Left Background Masky Right
26 april 2018

Ben Kalb gedecoreerd met lintje!

Vanaf vandaag mag Ben Kalb de titel ‘lid in de orde van Oranje-Nassau’ dragen. Uit handen van burgemeester Jan Nieuwenburg kreeg hij voor zijn verdiensten voor de samenleving een lintje opgespeld. Misschien moeten we hem vanaf nu wel aanspreken met ‘Sir’ of ‘Hoogheid’. Een andere benaming voor iemand met een officiële titel mag natuurlijk ook, zal hij leuk vinden.

Al sinds de oprichting van onze Carnavalsvereniging is Ben (in)direct betrokken bij het Carnaval in Zwaag. In de eerste jaren als bezoeker van de boerenbruiloft en vanaf de jaren tachtig tot het begin van deze eeuw als optochtdeelnemer. Met zijn carnavalsgroep De Struners hebben zij menigmaal hoge ogen gegooid en zijn dan ook vele keren in de prijzen gevallen.

Ben zelf was in het Carnavalsseizoen 2008 – 2009 Prins carnaval bij Het Masker. Samen met zijn dochter Janneke en vriendin Marieke Kieftenburg als Hofdames, ging hij voor als Prins Bernardo. Uiteraard wordt je niet zomaar Prins Carnaval in Zwaag. Opvallend aan dat jaar was dat Ben iedereen bij hem thuis uitnodigde voor een goed gesprek en een bak koffie of, als het al wat later op de avond was, voor een borrel. 

“Als het licht brand kan je aanbellen hoor”

Na zijn Prinsenjaar kunnen we nog altijd rekenen op de inzet van Ben voor onze Carnavalsvereniging en daarmee voor de dorpsgemeenschap Zwaag. Zo is Ben altijd aanwezig tijdens het rondbrengen van ons Maskermagazine en verleend hij nagenoeg iedere dag hand en spandiensten tijdens het Carnavalsweekend.

Ook in de rol van voorzitter van Historisch Zwaag maken we dankbaar gebruik van de kennis en kunde van Ben. Zo beheert “zijn” stichting de historie, alle belangrijke documenten en verenigingsstukken van onze Carnavalsvereniging. Zo zullen zij in de komende periode het beheer krijgen van de Koninklijke Erepenning, waar we nog steeds bar trots op zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat Ben voor deze bijzondere waardering een prominente plek heeft gereserveerd in de ruimte van Historisch Zwaag.

Ben, van harte met je welverdiende lintje! Alaaf, Alaaf, Alaaf

Naast Ben heeft ook Theo Rood een lintje in ontvangst mogen nemen als vrijwilliger van de Jeugdraad Zwaag, in de commissie van The Sound. Al meer dan 40 jaar organiseert hij de kinderdisco in de Honky Tonk op de vrijdagavond. Ook Theo feliciteren wij met het welverdiende lintje.

Bekijk hier het overzicht van alle uitgereikte lintjes.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Dikke Dolle Dinsdag was genieten geblazen!

Dikke Dolle Dinsdag was genieten geblazen!

The Grand Finale

26 feb Lees verder
Swaeghs Zottenbal was onwijs zot!

Swaeghs Zottenbal was onwijs zot!

Een zaal vol gekkigheid

25 feb Lees verder