Background Masky Left Background Masky Right

Prins Cobra

Het is wel ff een Dingetje hoor om daar geheel onherkenbaar te staan met je lekkere fijne warme rubberen kaplaarzen en je oranje zuidwestertje op voor een volle zaal met Masker vrienden en vriendinnen. De spanning is er dan eindelijk van af en iedereen mag het nu weten. Maar wie is deze goedlachse nieuwe Prins…

Zoals iedereen inmiddels misschien wel weet, schuilt achter Prins CoBra dus Co Bransen. Jullie lezen het goed, Bransen is hier dus zonder ‘d’. Dat was bij zijn vader ook al zo maar zijn ooms zijn dan wel weer met een ‘d’ aangegeven bij hun geboorte. Toch een beetje een aparte familie…
Wat ook een beetje apart is aan Prins CoBra, is dat heel veel mensen hem alleen maar bij zijn bijnaam Kroes kennen en niet eens zijn echte naam Co weten.
Al vanaf de lagere school loopt Co met deze bijnaam rond. Dit kwam doordat kleine Co-tje vroeger roodharig was en sproetjes had waarop een leerling op zijn plat Westfries zei; “hij heeft kroos op zn armen!”

Zelfs zijn vrouw Annelies wist in eerste instantie niet dat Kroes eigenlijk Co heette.
Ze kende hem al een beetje van de handbalvereniging Op Hoop Van Zegen (later S&K) in Blokker waar ze toen beide woonden.
Maar bij het concert van BZN (toen nog met Annie Schilder) in oktober 1981, sloeg de vonk over.
Inmiddels zijn ze 32 jaar getrouwd, 27 jaar woonachtig in Zwaag en hebben twee kinderen. Een stoere zoon Nick en een mooie dochter Kelly.

Anders dan zijn Prinsennaam doet vermoeden is het totaal geen gevaarlijk of giftig mannetje, integendeel zelfs, het is een aanstekelijke, goedlachs allemansvriend en doet geen vlieg kwaad.
Het is een echte teamplayer en dat komt weer goed van pas op zijn werk bij distributiecentrum Tolpoort in Hoogkarspel, waar hij leiding geeft bij het logistieke gedeelte van het bedrijf wat gespecialiseerd is in het distribueren en verpakken van agrarische versproducten.
Ook komt de teamplayer in hem tot zijn recht bij de handbalafdeling van de Westfriezen waar hij 8 jaar trainer en coach is geweest en 5 jaar bestuurslid.

Als Koning van de Roekie Zoekie is Carnavallen Prins CoBra niet onbekend. In 1995 is hij door de tennis, waar André Conijn e Siem Besseling ook een beetje rond liepen, gevraagd als raadslid voor Het Masker. Toendertijd nog totaal onbekend met het fenomeen carnaval, heeft hij het toch 18 jaar lang weten vol te houden en is dus met recht erelid. Em het mooie is, hij heeft er nooit spijt van gehad.

Hier heeft Het Masker toch maar weer een pracht Prins mee weten binnen te halen!

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Er is tijdens de Rabobank Clubkas Campagne veel gestemd op Het Masker!

21 jun Lees verder
Poule indeling en Speelschema zijn bekend

Poule indeling en speelschema zijn bekend

Op vrijdag 31 mei gaat de bal weer rollen!

24 mei Lees verder