Background Masky Left Background Masky Right
10 november 2019

Prins Roberto en Hofdames Amber & Liza

Zwaag had, net als heel veel andere grote steden, een bidbook ingeleverd om het Eurovision Songfestival te mogen organiseer want na 44 jaar is het rariteiten festival weer back in Nederland!
En met succes want zie hier het resultaat van deze thema-avond!
In De Leuttempel was het een bonte mengeling van kleuren van de deelnemende landen en dat was een fantastisch mooi gezicht.

De hosts of the evening waren de lieftallige Brenda en Jeroen. Zij praatte, geheel in gala, de inzendingen van de diverse landen in multi-language aan elkaar want ja, er was wel een miljoenen publiek van over de hele wereld aan het kijken. Uiteraard konden de slechte grappen hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Na het introfilmpje begon de grote bonte show uiteraard met het optreden van de man die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. De winner of last year, Duncan Laurance! Het gevoelige liedje Arcade werd uitgevoerd op de vleugel en begeleidt door de echte Zwaagse backing vocal Marcel Swerissen.
Aan deze backing vocal werd gevraagd of hij in de spotlights van Het Masker wilde stappen en werd
onthuld als nieuw Raadslid Jeroen Swerissen!

Nu kon de finale van het liedjesfestival echt beginnen en namens gastland Holland, The Nederlands, Pays- bas mocht Sieneke beginnen met haar orgelachtige sha-la-lie. Het Aapje wat de draaiorgel bediende zag er wel heel schattig uit en de hosts Brenda en Jeroen lieten hem, gelokt met doppinda’s, wat kunstjes doen. Dit aapje verdient meer dan een bestaan als straatartiest. Daarnaast houdt Het Masker wel van apenstreken en werd nieuw Raadslid René Peerdeman onthuld.
Verder met de inzending van het volgende palindroomland Zweden. Die hadden namelijk AbbA gestuurd om het geweldige nummer Waterloo te komen zingen. Dit sprak de hosts Brenda en Jeroen wel aan… vooral de ladies. Misschien konden ze later nog wat voor elkaar betekenen want dit was zeker finale materiaal. In de tussentijd was de Sfeer in de greenroom een beetje ongemakkelijk en om te snijden. Na deze korte intermezzo was het tijd om het wat steviger aan te pakken want er was nog een stevige functie in te vullen. We bleven in de Scandinavische hoek met de inzending van Finland; Lordi met Hard Rock Hallelujah. Dit was wel ff different koek maar wel een monsterlijk goed optreden. Het laatste optreden van het landen circus kwam uit de Oekraine in de vorm van de alom bekende en iets wat extravagante Verka Serduchka. Wat een energie hadden deze gasten.

Met dit optreden van hoge kwaliteit leek het een mission impossible om hier de winnaar uit te halen. Gelukkig gebeurde dat doormiddel van televoting van diverse landen waarbij de twelve points over het scherm vlogen en op het einde de winnaar duidelijk werd. De grote winnaar was Finland en bij de felicitaties bleek achter Lordi het nieuwe decorum te schuil te gaan. En jawel, daar stond Prins Roberto alias Robèr Gitzels met aan zijn zijde ZIJN Hofdames Amber Gitzels en Liza de Haan!

En zo waren de winnaars voor aankomend jaar bekend.

Alaaf, Alaaf, Mahoee!

Bekijk HIER alle foto's van deze geweldige avond.

Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Ludieke Pinkster verrassing van Het Masker!

Morgenmiddag 1e Pinksterdag

30 mei Lees verder
Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Terugkijken, herbeleven en nagenieten geblazen!

Carnaval 2020

4 mei Lees verder