Background Masky Left Background Masky Right

Prins PatríQ

En daar sta je dan, in je stoere bikersoutfit, breed uitgelicht op het podium met je opgezette Popeye armen te zwaaien voor een volle zaal met Masker vrienden en vriendinnen. Iedereen mag het nu weten en de spanning is er dan eindelijk van af. Maar wie is deze kersverse nieuwe Prins…

Zoals iedereen inmiddels misschien wel weet, schuilt achter Prins PatríQ dus Patrick Besseling.
Bouwjaar 1967 en 27 jaar getrouwd met zijn Thea, die in 1992 Hofdame is geweest toen zijn vader Co Prins was en nu dus Prinses mag zijn van haar eigen vent. Samen hebben ze twee knappe zoons, Carlo en Stan. Gezamenlijk leeft het gezin in Zwaag maar hebben hun postadres in Blokker.

Om meteen maar even duidelijkheid te verschaffen over zijn Prinsennaam PatríQ; deze spreek je dus uit als ‘Paatriek’ en schrijf je met hoofdletter P, een í met schuin streepje erop (alt 0237) en hoofdletter Q. Hoe komt ie erop…

Drukke types worden nooit moe van zichzelf en dat geld ook een beetje voor Prins PatríQ.
Hij verkoopt al ruim 21 jaar bier, beter kun je niet treffen als carnavalsvereniging, en hij is zelf groot liefhebber van de speciaal bieren.
Bij voetbalvereniging Westfriezen zit hij nog iets langer; 22 jaar.
Eerst als speler zelf maar toen dat niet meer ging door een blessure, pootje overgestapt naar het bestuur van deze wit-gele vereniging. Begonnen bij de afdeling voetbal, nu al weer heel wat jaren als Algemeen Bestuurslid.
Waar hij nog meer in het bestuur zit maar dan als vicevoorzitter, is die van Dorpsveiling Zwaag die nog niet zo lang terug zijn derde succesvolle editie kende.
Prins PatríQ is niet alleen bier liefhebber maar ook gek van muziek. Niet alleen luisteren maar ook net bezoeken van concerten, de Top2000 Quiz en de LP middag zijn mooie bezigheden. Zelf speelt hij ook nog een beetje gitaar.

Carnaval is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Wat wil je als zoon van de nog enige levende oprichter van de carnavalsvereniging. Toen moest ie ‘verplicht’ mee doen met de eerste optocht om later zelf fanatiek mee te bouwen met de groep Voorbijgangers en nog even De Routetoeters.
Zijn kinderen hebben dit goede voorbeeld op hun beurt ook weer meegekregen, Carlo zit bij De Wicky’s en Stan bij De Gespierde Spijkers.
En bij Het Masker? Sinds een aantal jaar is Prins PatríQ spreekstalmeester op de vrijdagavond tijdens het Knapzakkenbal. Daar praat hij het hele programma op een professionele, vakkundige en humoristische wijze aan elkaar. Dat beloofd wat nu hij Prins is…

Ja, de Besselingetjes zijn inmiddels Hofleverancier en mogen zich oprecht wel een Koninklijke familie noemen. Dit is de derde Prins uit één gezin. Vader Co en broer Siem gingen hem al eerder voor.

Hier heeft Het Masker toch maar weer een pracht Prins mee weten binnen te halen!


Deel deze pagina:     
Facebook Twitter Email
Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Fantastisch resultaat Rabobank Clubkas

Er is tijdens de Rabobank Clubkas Campagne veel gestemd op Het Masker!

21 jun Lees verder
Poule indeling en Speelschema zijn bekend

Poule indeling en speelschema zijn bekend

Op vrijdag 31 mei gaat de bal weer rollen!

24 mei Lees verder